Tappara tasoitti finaalivoitot

KalPa – Tappara       2-5 (0-1, 2-3, 0-1)

Tappara tasoitti finaalisarjan, kun tänään pelattiin Kuopiossa sarjan neljäs ottelu. Voitot ovat nyt 2-2, kun mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa. Tänään Kuopiossa vierasvoittolukemat olivat selkeät 5-2.

Ottelun ratkaisuhetket olivat toisen erän alussa, kun joukkueet tekivät neljään minuuttiin neljä maalia, joista Tappara teki kolme. Niillä se karkasi johtoon lukemin 4-1, eikä KalPa päässyt enää uhittelemaan.

Tapparan maaleista Sebastian Repo teki kaksi, Jukka Peltola, Blake Parlett ja Jan-Mikael Järvinen yhden. Järviselle maali oli ensimmäinen sitten tammikuun alun. Tärkeä osuma tänään oli ottelun voittomaali.

Edes gongi ei pelastanut KalPaa

KalPa aloitti vahvasti ja kilautti kerran tolppaakin Dominik Hrachovinan takana, mutta avauserän vanhetessa peli kääntyi Tapparalle. Vierailla oli erässä parikin läpiajoa, ylärimaohjaus ja sekunnin murto-osan liian myöhään syntynyt maali, mutta mikä tärkeintä, yksi osuma myös merkittiin tulostaululle.

Jukka Peltola sai vartin pelin jälkeen harhasyötön KalPa-maalin eteen Mikael Seppälältä, kiersi Eero Kilpeläisen ja ujutti avausmaalin. Peltola sai kiekon maaliin myös taukosummerin soidessa, mutta videotarkistus väitti maalin syntyneen vähän liian myöhään.

Taukogongi ei kuitenkaan KalPaa tänään pelastanut. Toisen erän alkuun Blake Parlett teki 2-0. KalPa sai vielä kavennuksen sen finaalisarjalle tyypillisellä pomppukiekolla, mutta Tappara kuittasi sen kahdella nopealla osumalla. Jan-Mikael Järvinen teki 3-1 ja vain parikymmentä sekuntia myöhemmin Sebastian Repo niittasi 4-1.

Neljännen maalin jälkeen sarjan sankariksi nimitelty maalivahti Eero Kilpeläinen vaihdettiin pois maalille. Tilalle tullut Denis Godla sai suunnilleen ensitöikseen torjua Otto Rauhalan läpiajon. Tappara repi tänään KalPan puolustuksen ihan palasiksi.

Arttu Ilomäki kavensi kotijoukkueelle komealla osumalla vielä toisen erän lopussa. Kun sitä seurasi pian vielä Tappara-jäähy, KalPan toiveet olivat korkealla. Tappara kuitenkin tappoi tuon jäähyn.

Lopullisesti Tappara tappoi KalPan haaveet kolmannen erän neljännellä minuutilla, kun Repo tinttasi ylivoimalla illan toisen maalinsa Kristian Kuuselan komeasta passista.

Heti huomenna jatketaan

Tänään peli oli siis täyttä Tapparaa. KalPalla oli omat hetkensä, mutta ne jäivät lyhyiksi. Ensimmäistä kertaa tässä sarjassa Tappara onnistui tekemään maaleja tilanteistaan, joita se on koko sarjan ajan saanut luotua.

Sarja jatkuu pikatahdissa heti huomenna viidennellä ottelulla, joka pelataan taas Hakametsässä. Sen pelin voittaja saa mestaruuden katkolle kuudenteen otteluun Kuopioon torstaina.

Viides ottelu Hakametsässä siis heti huomenna klo 18:30!

Tero Aalto (Kuvat: Jukka Rautio / Europhoto)