Perjantai 19.10. VS.

2 - 4
(1-1, 0-1, 1-2)

Ilves – Tappara 2-4 (2-1, 0-1, 0-2)

Hakametsässä pelattiin perjantaina kauden toinen paikallispeli. Ensimmäisessä sellaisessa Ilves oli katkaissut Tapparan pitkän paikallisvoittoputken, mutta toistaiseksi sen putki jäi yhteen, sillä kirvesrinnat kuittasivat nyt kauden voitot. Voittolukemat vierasjoukkueena pelanneelle Tapparalle 4-2.

Elias Fälth avasi maalitilinsä ensimmäisessä Liiga-pelissään, kuten oli tehnyt Tappara-paidassa CHL:ssäkin. Niko Ojamäki ja Jarkko Malinen laukoivat jo kauden kuudennet osumansa. Otto Rauhalakin pääsi maalitilastoihin kauden toisella maalillaan. Maalissa Tapparalla pelasi Christian Heljanko.

Pelin ensimmäisen maalin iski Tappara, kun Fälth tykitti Matti Järvisen aloitusvoitosta kiekon ohi Riku Heleniuksen. Ilves kuitenkin kuittasi erävoiton, kun se ensin onnistui kahdesti 21 sekunnin välein. Teemu Lepaus teki tasoituksen siirretyn rangaistuksen aikana, kun tuomari ei hetkeä aikaisemmin katkaissut peliä, vaikka Tapparalla oli jo kiekko ja vihellyksen piti tulla. Seuraavassa vaihdossa Mike Halmo vei Ilveksen johtoon.

Kahden erän jälkeen oltiin tasoissa 2-2. Tasaista oli pelikin, mutta Tappara onnistui maalinteossa vihdoin erän toisesta ja koko pelin kolmannesta ylivoimapelistään. Ojamäki räväytti priimaluokan rannelaukauksen hanskakäden yläkulmaan. Erän lopussa Ilves sai pelin ensimmäisen ylivoimansa, mutta Tappara kesti.

Kolmas erä syttyi viiden minuutin kohdalla, kun Antti Erkinjuntti taklasi kovaa ja puhtaasti Ilveksen Oskari Laaksosta, ja kostotoimenpiteisiin ryhtynyt Jarkko Parikka joutui ainoana jäähylle. Jäähyn aikana Malinen nosti Tapparan johtoon 3-2. Johtomaalin jälkeen peli kääntyi lisää Tapparalle, ja seitsemän minuuttia ennen loppua Rauhala pääsi lisäämään vierasjohdoksi kaksi maalia. Lopussa Ilves veti parikin eri kertaaa Heleniuksen pois ja haki kavennusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta turhaan.

Tapparalle voitto oli kolmas peräkkäinen Liigassa, ja CHL mukaan lukien viides täysi pistepotti. Sarjataulukossa se nousi nyt jo seitsemänneksi.

Heti huomenna Hakametsässä on Tapparan kotipeli, johon vastaan tulee Sport. Samalla jäädytetään myös yhden kaikkien aikojen kirvesrinnan Erkki Lehtosen pelinumero 12! Liput hienoon legendahetkeen tästä!

Kuvat: Mika Kylmäniemi