Tappara tasoitti voitot

Ilves – Tappara       1-2 (0-0, 0-0, 1-1) je

Tappara tasoitti neljännesfinaalisarjan voitot lukemiin 1-1, kun se tänään vuorostaan voitti “vieraissa”. Voitto irtosi vasta jatkoerässä, kun Sebastian Repo lakaisi irtokiekon verkkoon. Tappara voitti sillä maalilla toisen ottelun maalein 2-1.

Revon maali syntyi, kun jatkoerää oli pelattu 2:56. Tapparan nelosketjun hyökkäyksessä Otto Rauhala syötti siniviivalle, Aleksi Salonen laukoi kiekon maalille, ja Repo oli paikalla laittamassa kiekon ohi maalivahti Antti Lehtosen.

Salonen sai syöttöpisteen myös Tapparan tasoitusmaaliin kolmannessa erässä. Sen laukoi Jukka Peltola.

Ilveksellä enemmän paikkoja

Tapparalla oli hyvin vaikeaa tässäkin pelissä, mutta nyt se onnistui repimään voiton. Ilves kuitenkin oli niskan päällä ja sillä oli enemmän maalipaikkoja. Tappara on tehnyt sarjassa selvästi vastustajaansa enemmän henkilökohtaisia virheitä. Ilves on myös onnistunut eliminoimaan Tapparan hyökkäyspelin lähes täysin. Maalipaikkoja syntyy vain harvoin.

Yksittäisvirheistä huolimatta Tappara oli tänään parempi kuin ensimmäisessä pelissä. Se kamppaili paremmin ja halukkaammin. Mutta tosiaan jotain neuvoja ja muutoksia tarvittaisiin nyt siihen, että hyökkäysalueelle päästäisiin nopeammin ja paremmin. Ilves määrää tällä hetkellä pelitahtia.

Kahdessa maalittomassa erässä Ilveksellä oli paremmat ja useammat maalipaikat. Parhaissa niistä Dominik Hrachovina torjui Teemu Rautiaisen läpiajon, ja Teemu Aallon laukaus kilahti Tapparan onneksi vain tolppaan.

Kolmannen erän alussa Ilves meni johtoon, kun Tapio Laakso unohdettiin maalin kulmalle, ja hän sai toisella yrityksellään nostettua kiekon ohi Hrachovinan. Tappara tasoitti muutama minuutti myöhemmin yhdestä harvoista onnistuneista keskialueen ylityksistään, kun Jukka Peltola pääsi oikealta laukomaan. Laukaus oli aivan huikea ja upposi tolpan kautta ylänurkkaan.

Ilves sai kolmannen erän loppuun vielä mahdollisuuden ylivoimalla, mutta Tappara kesti. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Tappara puolestaan sai oikeastaan ensimmäisen kunnon hyökkäyspaineensa Ilves-alueelle tasakentällisin pelattaessa.

Jatkoerää pelattiin siis vain vajaat kolme minuuttia ennen kuin Repo ratkaisi ottelun voiton ja tasoitti sarjan.

Tapparan pitää parantaa vieläkin

Ilves jatkoi tänäänkin erittäin kovalla tasolla pelaamista ja suorittamista. Tappara oli vaikeuksissa, mutta myös sitkeä ja haluava, ja pystyi vääntämään itselleen arvokkaan voiton. Silti on selvä, että Tapparan pitää edelleen pystyä parempaan, että se saisi pelit ja koko sarjan paremmin haltuunsa.

Sarjan kolmas ottelu pelataan lauantaina, silloin isännyysvuorossa taas Tappara. Tasavoitot varmistivat sarjaan myös vähintään viidennen ottelun, jota Tappara isännöi Ilveksen maanantaipelin jälkeen keskiviikkona. Viidennen pelin liput tulevat myyntiin huomenna perjantaina klo 12.

Sitä ennen kuitenkin siis kolmas ottelu lauantaina klo 17!