(2-1, 1-0, 2-2)

Tappara – HIFK      5-3 (2-1, 1-0, 2-2)
Ottelun kuvagalleria
Nelosen maalikooste

Tappara ja HIFK mittaavat tammikuun lopun kuntoaan kahdessa peräkkäisessä ottelussa. Tänään Hakametsässä pelattiin ensimmäinen ottelu, huomenna jatketaan Helsingissä. Tappara lähtee toiseen peliin voitto allaan, kun se tänään kaatoi HIFK:n jo kolmannen kerran tällä kaudella maalein 5-3.

Hakametsässä nähtiin viihdyttävä ottelu, jossa oli komeita maaleja, hienoja torjuntoja ja taklauksiakin. Avauserässä näytti jopa, että illasta tulisi tavallista kuumempi, mutta lopulta kaikenlaisilta ylilyönneiltä vältyttiin ja nähtiin vain hyvä peli.

Pelissä tehtiin yhteensä kahdeksan maalia, mutta kukaan ei osunut kahdesti. Tapparasta Alexander Bonsaksen ja Veli-Matti Savinainen keräsivät 1+1, ja maalin mieheen iskivät myös Teemu Nurmi, Charles Linglet ja Jani Lajunen. Otso Rantakari nappasi toisessa pelissä peräkkäin kaksi syöttöpistettä.

Lankinen torjui Savinaisen avopaikassa, Savinainen kuittasi

Avauserässä nähtiin kolme maalia vuorotahtiin. Norjalaisyhteistyö tuotti avausmaalin, kun Alexander Bonsaksen laukoi Martin Røymarkin syötöstä alanurkkaan – osa kunniasta menee tosin Ylöjärvelle Otto Rauhalan tehtyä hyvän maskin Kevin Lankiselle. HIFK:n Mikael Johansson avasi Joonas Raskin läpiajoon ja tämä tasoitti pelin, mutta Tappara meni uudelleen johtoon, kun Teemu Nurmi pyssytti Henrik Haapalan syötöstä kauden 14. maalinsa.

Toisessa erässä avauserän pahimmat ryminäsärmät olivat hioutuneet, mutta pikkupaineja nähtiin edelleen. Tappara lisäsi jo erän alussa johtoaan, kun Charles Linglet yllätti Lankisen komealla ylänurkkalaukauksella.

Lankinen ryösti toisessa erässä Veli-Matti Savinaiselta maalin hienolla hanskatorjunnallaan poikittaisliikkeessä, mutta Savinainen kuittasi vahingon kolmannessa erässä. Hän vei hurjalla lämärillä kotijoukkueen kolmen maalin johtoon saatuaan futismaisen sisäsyrjäsyötön Jere Karjalaiselta.

Saku Salmelan kavennus meni Dominik Hrachovinan taakse ruuhkan läpi kahdeksan minuuttia ennen loppua. Viimeisillä minuuteilla IFK haki lisäkavennusta ilman maalivahtia muutamankin otteeseen ja onnistuikin Roope Hintzin maalatessa reilut puoli minuuttia ennen loppua. Sitä ennen Jani Lajunen tosin oli lopettanut vieraiden ensimmäisen yrityksen tylysti kuudessa sekunnissa lyömällä kiekon punaviivalta tyhjiin.

Jukka Peltola taas pakkina

Tappara oli saanut kokoonpanoonsa takaisin seitsemän ottelua missanneen puolustaja Aleksi Salosen. Siitä huolimatta aiemminkin pakkina tuurannut Jukka Peltola hyppäsi tänään taas takalinjoille, kun Aleksi Elorinne oli nyt sairaana poissa.

Voitto piti Tapparan tukevasti sarjataulukon kärjessä. Haapalan syöttöpiste ja Savinaisen kaksi tehopistettä nostivat kaksikon taas pistepörssissä kaksoisjohtoon.

HIFK ja Tappara kohtaavat siis uudelleen jo heti huomenna Helsingissä. Kyseessä onkin todellinen pikauusinta, sillä ottelu Nordenskiöldinkadun hallissa alkaa jo klo 15.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)