Keskiviikko 24.2. VS.

4 - 2
(0-1, 2-1, 2-0)

Ässät – Tappara     3-5 (2-3, 1-0, 0-2)

Tappara haki ison voiton Ässistä Porista ja nousi sarjataulukossa kolmanneksi ohi JYPin. Kolme edellistä Ässien ja Tapparan peliä olivat ratkenneet lisäajalla maalin erolla, mutta tänään eroa tuli kaksi maalia ja vierasvoitto jo varsinaisella peliajalla. Tappara voitti 5-3.

Illan peli olikin varsinainen hurlumhei näiden kahden joukkueen tämän kauden kohtaamiseksi. Kolmessa edellisessä pelissä joukkueet olivat tehneet varsinaisen peliajan puitteissa yhteensä vain neljä maalia. Tänään jo avauserässä osuttiin viisi kertaa.

Erikoisuus pelissä oli myös kummankin joukkueen maalivahdin vaihto. Eilen hyvin pelanneet Ari Ahonen ja Tomi Karhunen olivat tänään tehneet aloitusvuorossa tilaa Andreas Bernardille ja Dominik Hrachovinalle, mutta kumpikin jälkimmäisistä vaihdettiin kolmen takaiskun jälkeen pois. Bernard otettiin sivuun avauserän jälkeen, Hrachovina kesti kuusi minuuttia pidempään.

Erikoista oli myös Tapparan Ässä-taustaisten pelaajien onnistuminen. Kirvesrinnoissa on kolme Porissa pelannutta – Kristian Kuusela, Veli-Matti Savinainen ja Stephen Dixon – joista jokainen teki tänään maalin. Kuusela keräsi 1+1, kuten tekivät myös Nick Plastino ja voittomaalista kolmannessa erässä vastannut Patrik Laine.

Kaksi maalia hyökkäysaloituksista

Porissa pelattiin hyvä ja viihdyttävä ottelu. Tappara karkasi avauserässä kahden maalin johtoon, mutta Ässät nousi tasoihin toisessa erässä. Kolmannessa erässä Tappara meni uudelleen johtoon vajaat kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua ja lisäsi loppunumerot tyhjiin aivan lopussa.

Tappara teki avauserän maaleistaan kaksi hyökkäyspään aloitusvoitoista. Avausmaalissa Juhani Jasu voitti aloituksensa aivan satanolla, ja Stephen Dixon ohitti laukauksellaan Bernardin. Ässien Jarno Kärjen tasoitettua ja Veli-Matti Savinaisen vietyä Tapparan uudelleen johtoon oli Nick Plastinon vuoro laukoa aloitusvoiton jälkeen kiekko ohi maskissa olleen Bernardin. Maali oli kanadalaiselle jo kolmas neljään viime peliin.

Toiseen erään Ässät heitti tolppien väliin Ari Ahosen. Kuuden minuutin pelin jälkeen oli Tapparan vuoro vaihtaa maalivahtiaan, kun Ässien Niko Ojamäki tasoitti pelin reboundista. Maaliin tullut Tomi Karhunen ei päästänyt enää yhtään maalia, vaan päinvastoin teki muutamia huipputorjuntoja.

Kahdeksisen minuuttia ennen kolmannen erän loppua Tappara pääsi pelin toiselle ylivoimalleen ja onnistui käyttämään sen. Kristian Kuusela syötti neliön läpi, ja Patrik Laineen suora laukaus ohitti Ahosen.

Ässät haki lopussa tasoitusta vimmatusti. Yhdessä mylläkässä kiekko taidettiin ruuhkasta sutaista jo tolppaankin. Ässät sai vielä myös ylivoimapelin, mutta Tappara onnistui alivoimapelissään hienosti. Samoin Tappara puolusti tehottomaksi Ässien viime minuuttien yrityksen ilman maalivahtia. Lopussa Kristian Kuuselan omalta alueelta iskemä purkukiekkokin lirui vielä tolppien väliin ja peli ratkesi lopullisesti.

Neljän pelin viikko nyt puolivälissä

Tappara siis nousi sarjataulukossa kolmannelle sijalle ohi JYPin, joka kompastui tänään Kouvolassa. Vitospaikkaankin ero kasvoi nyt seitsemään pisteeseen.

Ässille sen sijaan tappio oli karvas. Se on edelleen sijalla 11 playoff-joukkueiden ulkopuolella. Matkaa viivaan on kaksi pistettä ja sillä on jäljellä yksi peli enemmän kuin edellään olevalla Vaasan Sportilla.

Tappara on pelannut nyt kahtena päivänä peräkkäin. Seuraavana vuorossa on yhden päivän huili ja sitten taas kaksi peliä peräkkäisinä päivinä. Perjantaina Tappara on kotihallissaan Ilveksen vieraana, lauantaina on vuorossa kotiottelu KooKoota vastaan.