Tiistai 24.4. VS.

4 - 5
(0-3, 1-1, 3-1)

Kärpät – Tappara      4-5 (0-3, 1-1, 3-1)

Tappara voitti finaalisarjassa toisen kerran peräkkäin ja kavensi sarjavoitot nyt lukemiin 2-3. Tänään Oulussa kirevsrinnat voittivat maalijuhlassa lukemin 5-4.

Tänään mentiin kaikkea muuta kuin rauhalliseen tahtiin. Tappara karkasi pelin puolivälin kieppeissä jo neljän maalin johtoon, mutta Kärpät tuli maali kerrallaan takaa ja tasoitti kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Henki ja momentum näyttivät olevan oululaisten mestaruusjuhlien puolella, mutta Tappara kaivoi vielä yhden pykälän lisää ja iski voittomaalin kolme minuuttia ennen loppua.

Voittomaalin laukoi Jukka Peltola, joka illan kahdella maalillaan nousi nyt kuuteen playoffs-osumaan. Niko Ojamäki teki myös kaksi maalia ja syötti yhden; hänen kevään maalisaldonsa nyt kolme. Kolmannen playoff-maalinsa teki myös Otso Rantakari. Henrik Haapala, Jere Karjalainen ja Jan-Mikael Järvinen syöttivät kaikki kaksi osumaa – Järvinen passasi voittomaalin Peltolalle.

Avauserässä mähtiin finaalipelille poikkeuksellisesti peräti kolme maalia. Niko Ojamäki osui kahdesti, ensin jo toisella minuutilla vasempaan yläkulmaan ja loppuerän puolella hyökkäysaloituksen jälkeen oikeaan yläkulmaan. Ojamäen maalien välissä, vain 15 sekuntia ennen jälkimmäistä niistä, Jukka Peltola oli jatkanut Jan-Mikael Järvisen huippusyötön maaliin. Kolmen takaiskun jälkeen Kärpät veti Veini Vehviläisen pois maalilta ja ensimmäistä kertaa finaaleissa torjumaan tuli Jussi Rynnäs. Erän ainoa ylivoimapelikin tuli Tapparalle.

Toisessa erässä nähtiin tämän finaalisarjan ensimmmäinen ylivoimaamali, jonka Kärppien Julius Junttila pomputti Tappara-pakin mailan kautta. Sitä ennen Otso Rantakari oli ehtinyt viedä Tapparan jo neljän maalin johtoon taas hyökkäysaloitusvoiton jälkeen.

Kolmas erä toi Kärpät ensin maali maalilta lähemmäs mestaruutta. Miika Koivisto kavensi erän alkuun ylivoimalla, muutama minuutti myöhemmin Charles Bertrand toi kotijoukkueen jo maalin päähän, ja 10 minuuttia ennen loppua Lasse Kukkonen tasoitti. Kärppien seuraava maali olisi saattanut hyvinkin olla mestaruusmaali, mutta vielä se jäi tulematta. Sen sijaan kolmisen minuuttia ennen loppua Haapala lähetti ketjukaverinsa Jan-Mikael Järvisen ja Peltolan kaksiykköseen, josta Peltola niittasi Järvisen syötöstä kiekon Jussi Rynnäksen taakse. Tappara kesti myös Kärppien loppurynnistyksen ja siirsi taas ratkaisua eteenpäin.

Sarjan kuudes ottelu pelataan torstaina Hakametsässä. Edelleen jatketaan samasta tilanteesta, jossa Kärpät voitolla vie mestaruuden ja Tappara voitollaan lykkäisi ratkaisun seitsemänteen peliin.

Kuvat: Vesa Koivunen (ylempi) ja Saana Hakala