Keskiviikko 7.12. VS.

1 - 2 (ja)
(1-0, 0-0, 0-1, 0-1)

Ässät – Tappara       1-2 (1-0, 0-0, 0-1) ja

Ässät ja Tappara kohtasivat tänään Porissa varsin hyvätasoisessa Liiga-ottelussa. Ratkaisu haettiin lopulta jatkoajalta, jossa Tappara aiheutti Ässille kauden ensimmäisen jatkoaikatappion, kun Sebastian Repo laukoi voittomaalin reilun kahden minuutin jatkoaikailun jälkeen. Tappara voitti maalein 2-1.

Viime vuosien historian valossa tulos ei ole iso yllätys, sillä viimeisen kolmen vuoden aikana pelatuissa joukkueiden välisissä kolmessatoista ottelussa Tappara on voittanut kaksitoista, Ässät vain yhden.

Jatkoaikamaalin iskeneen Sebastian Revon lisäksi Tapparasta onnistui tänään maalinteossa Teemu Nurmi, joka tasoitti ottelun kolmannessa erässä ylivoimalla. Veli-Matti Savinainen syötti kirvesrintojen molemmat maalit ja nousi joukkueen kultakypäräksi tasapisteisiin yhden syöttöpisteen tänään saaneen Henrik Haapalan kanssa mutta enemmillä maaleilla ohi.

Ässät painoi, Tappara kesti

Tapparalla on viime aikoina ollut ongelmia puolustuspelinsä kanssa, mutta tänään se oli löytänyt taas tutun tiiveytensä. Ässät oli ensimmäisessä erässä ja kolmannen erän lopussa varsin vahva ja nälkäinen, mutta Tappara onnistui pitämään sen poissa paraatipaikoilta. Yhden kiekonmenetyksen kotijoukkue tosin heti alussa hyödynsi, kun Jarno Kärki vei takatolpalta Ässät johtoon avauserässä.

Toinen erä oli tasainen, lähes asemasotamainen, ilman isompia myllytyksiä tai avoimia maalipaikkoja. Ylivoimapelissä totta kai kummallakin peli pyöri vaarallisesti, mutta Tapparan tolppalaukausta lähemmäksi maalintekoa ei päästy.

Kolmanteen erään Tappara tuli maalin tappioasemassa erittäin vahvasti. Sillä oli alkuminuuttien aikana parikin hyvää maalipaikkaa, mutta Andreas Bernard kesti Ässä-maalissa. Vihdoin pelin neljäs ylivoimamahdollisuus tuotti tulosta, kun Teemu Nurmi sai survottua Bernardin alta kiekon maaliin Henrik Haapalan passista.

Hyvän erän alun jälkeen ote kääntyi loppueräksi kuitenkin Ässille. Se vyörytti ja painoi, mutta Dominik Hrachovinan torjuntojen johdolla Tappara vei pelin jatkoajalle. Hrachovina torjui myös Ville Korhoselle auenneen jatkoajan ensimmäisen maalipaikan, jonka jälkeen pian Tappara ratkaisikin. Savinainen jätti kiekon Sebastian Revolle, jonka rannelaukaus alakulmaan yllätti Bernardin ja toi Tapparalle toisen pisteen tästä pelistä.

Kova kotiviikonloppu edessä

Kahden pisteen voitollaan Tappara nousi kahden pisteen päähän KalPasta nyt, kun joukkueet ovat pelanneet yhtä monta ottelua, 27. Tulevana lauantaina nähdään todellinen kärkikamppailu Hakametsässä, kun KalPa saapuu Tapparan vieraaksi.

Sitä ennen kumpikin joukkue pelaa kuitenkin vielä yhden pelin. Tapparalla se on edessä heti huomenna torstaina ja sekin kotihallissa. Vastaan luistelee Pelicans, jolle Tappara hävisi jatkoajalla kauden toistaisesi ainoan keskinäisen kohtaamisen Lahdessa.

Tero Aalto (Kuvat: Pylkkö & Kylmäniemi)