Tappara voitti – KalPa vastaan neljännesfinaaleihin

Lauantai 10.3. VS.

4 - 3
(0-1, 3-1, 1-1)

Tappara – HPK       4-3 (0-1, 3-1, 1-1)

Runkosarjan viimeinen ottelu pelattiin Hakametsässä Tapparan ja HPK:n välillä. Viimeisen kolmen kauden ajan Tappara on hallinnut keskinäisiä pelejä suvereenisti ja oli tälläkin kaudella voittanut kaikki aiemmat kohtaamiset. Sama tahti jatkui: Tappara voitti ja varmisti runkosarjan kolmossijan lukemin 4-3.

Viime kierroksilla ylivoimatehonsa uudelleen löytänyt Tappara teki tänäänkin kolme maalia ylivoimalla.

Tapparan kultakypärä Kristian Kuusela päätti runkosarjan tehoin 2+1; maalit olivat hänelle kauden 11:s ja 12:s. Jere Karjalainen teki 18:nnen maalinsa ja oli kirvesrintojen runkosarjan paras maalintekijä. Runkosarjan viime metreillä joukkueeseen liittynyt Henrik Haapala laukoi kauden toisen liigaosumansa ja syötti yhden. Kapteeni Jukka Peltola oli syöttäjänä kolmessa maalissa.

HPK aloitti ottelun isäntiä terävämmin ja meni johtoonkin jo reilun neljän minuutin pelin jälkeen, kun Olli Maansaari ohjasi uransa ensimmäisen liigamaalin Dominik Hrachovinan taakse. Maalin jälkeen Tappara sai otteen pelistä ja loi muutaman hyvän maalipaikankin, muttei saanut kiekkoa Emil Larmin taakse. Niko Mikkola pääsi yrittämään rangaistuslaukauksestakin, mutta laukoi ohi.

Toisessa erässä jatkettiin Tapparan viedessä peliä. Erän kolmannella minuutilla Jere Karjalaiselle tuli kaksikin paikkaa, joista ensimmäisessä kiekko kilahti tolppaan, mutta toisessa hän uitti tasoituksen Larmin längistä. Erän puolivälin jälkeen Haapala vei Tapparan ylivoimalla ensimmäistä kertaa johtoon, mutta Eetu Tuulola tasoitti niin ikään ylivoimalla. Myöhemmin erässä vieraat ottivat kaksi peräkkäistä jäähyä, eikä Tappara antanut viidellä kolmea vastaan armoa. Kultakypärä Kuusela vei kotijoukkueen toiselle tauolle maalin johdossa.

HPK:n Niklas Friman tasoitti pelin heti kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen, mutta Tapparan ylivoimapeliltä ei ollut vielä kaikkea nähty. Seuraava HPK-jäähy ja kiekko taas verkkoon: Kuuselan illan toinen yv-maali. Lopussa HPK pääsi yrittämään vielä ylivoimalla ilman maalivahtia, mutta Tapparan johto kesti loppuun.

Tapparan kausi jatkuu seuraavaksi neljännesfinaaleissa, jotka alkavat puolentoista viikon kuluttua keskiviikkona 21.3. kotikaukalossa. Tämäniltaisen voiton myötä neljännesfinaalien vastustajaksi vahvistui kuudenneksi sijoittunut viime kevään finaalivastus KalPa!

Kuvat: Saana Hakala