(2-0, 1-1, 0-2, 1-0)

Tappara – SaiPa     4-3 (2-0, 1-1, 0-2) vl
Ottelun kuvagalleria
Nelosen maalikooste

Tapparan toiseksi viimeinen runkosarjaottelu päättyi kotivoittoon voittolaukauskilpailun jälkeen, kun vieraana ollut SaiPa kaatui loppulukemin 4-3. Kauden keskinäisissä peleissä voitot menivät tasan, kun kumpikin voitti kahdesti, ja myös sarjapisteet jaettiin tasan 6-6.

Lauantaina Hakametsässä taisteltiin sarjapisteiden lisäksi pistepörssin voitosta, kun kentällä nähtiin sekä pörssiä johtava Tapparan Kristian Kuusela että toisena oleva SaiPan David McIntyre. Kumpikin kaksikosta iski tänään maalin, mutta Kuusela lisäsi päälle vielä maalisyötön ja kasvatti eronsa viiteen pisteeseen. Tapparalla on jäljellä yksi peli, SaiPalla kaksi.

Kuuselan 1+1:n lisäksi samaan saldoon ylsi ketjukaveri Veli-Matti Savinainen. Kaksikon sentterinä pelannut Jani Lajunen sai kaksi syöttöpistettä. Maalin iski myös puolustaja Tuukka Mäntylä, joka osui ylivoimalla. Voittolaukauskisassa ratkaisuosuman veivasi rystyltä Henrik Haapala.

Tapparalla taas peliotteen hukkaus

Tappara tuli pelin ensimmäiseen erään erinomaisesti. Se jätti vieraat alakynteen pelillisesti ja sai hallintansa näkymään myös tulostaululla. Kuusela iski avausmaalin jo neljännellä peliminuutilla, ja Mäntylä jatkoi ylivoimalla lukemiksi 2-0 14 minuutin kohdalla.

SaiPalla oli erässä oikeastaan vain yksi kunnon paikka aivan lopussa, mutta Tomi Karhunen Tappara-maalissa torjui Sami Venäläisen yrityksen.

Toisessa erässä SaiPa pääsi tuloksellisesti peliin mukaan vain viidentoista sekunnin pelin jälkeen, kun McIntyre törkkäsi kiekon maalin edestä sisään. Myös peli kääntyi samalla, ja nyt Tappara oli enemmän vastaanoton puolella. Tappara kuitenkin tasoitti puntteja päästessään pari kertaa ylivoimalle, kun Patrik Lainetta jouduttiin rikkomaan.

Edes lähes minuutin kestänyt kahden miehen ylivoima ei tuonut tulosta, mutta erän lopussa Tappara iski kuitenkin. Nopea suora hyökkäys päättyi Veli-Matti Savinaisen upeaan lämärimaaliin, jollaisia näkee nykyään aivan liian harvoin. Jani Nieminen SaiPa-maalissa oli voimaton, kun kiekko pöllytti takaylänurkkaa.

Tomi Karhunen torjui Tapparan jatkoajalle

Kolmas erä oli lähes pelkkää SaiPaa. Se kavensi reilun viiden minuutin jälkeen, kun Tapparan maalin eteen pelattu kiekko pomppi ilmeisesti omista kirvesrinnoista sisään. Osuma merkittiin viimeksi kiekkoon koskeneelle SaiPa-pelaajalle Lasse Lappalaiselle. Vain pari minuuttia myöhemmin Valtteri Virkkunen tasoitti ohjaamalla siniviivalaukauksen ilmasta ohi Karhusen. Osumaa tarkasteltiin tallenteilta lähes kymmenen minuuttia ennen kuin se lopullisesti hyväksyttiin.

SaiPa oli koko loppueränkin lähellä mennä johtoon, mutta Karhusen torjunnat ja vähän tuurikin pelastivat Tapparan jatkoajalle. Vojtech Polak ohjasi heti tasoituksen jälkeen kiekon tolppaan. Myöhemmin Tapparan hyökkäsyalueneppailut kostautuivat vieraiden Matti Järvisen puhtaana läpiajona, joka päättyi sekin tolppalaukaukseen. Vielä 12 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Tapparan avoin puolustus tarjosi Tommi Jokiselle avoimen maalintekopaikan, mutta onneksi Karhunen venyi torjuntaan.

Jatkoajalla Tapparalla oli pari hyvää paikkaa, Jukka Peltolan selkeä läpiajo ja Patrik Laineen ei-ihan-yhtä-selkeä, mutta Jani Nieminen torjui ne molemmat. Ratkaisu haettiin siis voittolaukauskilpailusta. Peltola ja Polak onnistuvat ensimmäisessä parissa. Laine ja McIntyre eivät onnistuneet toisessa parissa. Kolmannessa parissa Henrik Haapala teki maalin, ja kun Karhunen torjui Liigan maalikuninkuutta jahtaavan Chad Raun yrityksen, Tappara vei nimiinsä toisenkin sarjapisteen ja jätti SaiPalle yhden.

SaiPa olisi tarvinnut pisteitä Tapparaa enemmän, sillä se kamppailee vielä kotiedusta puolivälieriin. Tapparan sijoitus ei sanonut juuta eikä jaata näistä pisteistä.

Kirvesrintojen runkosarja päättyy kaksi päivää ennen muita joukkueita. Kun muut pelaavat vielä ensi torstainakin, niin Tapparan runkosarjan päätöspeli on jo tiistaina. Silloin Hakametsään vieraaksi saapuu KalPa.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)