Tappara voitti taas KooKoon Hakametsässä

4 - 1
(1-0, 2-1, 1-0)

Tappara – KooKoo     4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
Ottelun kuvagalleria

Liigaa johtava Tappara sai tänään Hakametsässä vastaansa sarjan peräpäässä majailevan KooKoon. Lopputulos oli sarjataulukon mukainen, sillä Tappara vei täyden pistepotin maalein 4-1.

Tulos oli kovaa jatkumoa viime kaudeksi Liigaan nousseen KooKoon käynneille Tapparan vieraana. Viime kaudella kahden ottelun yhteismaaliero oli 10-1, eikä KooKoo nytkään saanut aikaiseksi kuin tuon yhden osuman.

Tiistai-illan tarina oli Tapparaan maanantaina liittynyt Sebastian Repo, joka ensimmäisessä Tappara-ottelussaan iski kauden ensimmäisen maalinsa ja esiintyi muutenkin vahvasti edukseen. Nuorukaisen komea ylänurkkalaukaus oli myös ottelun voittomaali.

Pelin ainoa kahden pinnan mies oli Revon maalissa syöttäjänä ollut Juhani Jasu, joka myös teki itse kauden avausmaalinsa tyhjään KooKoo-maaliin vain 0,1 sekuntia ennen päätössummeria. Otso Rantakari pyssytti ylivoimalla kauden kolmannen maalinsa. Jere Karjalaiselle maali oli jo kauden yhdeksäs. Maalissa Teemu Lassila pelasi erittäin hyvän pelin. Torjuntoja kertyi 26.

Toisessa erässä vauhtia kuin Monzassa

KooKoo haastoi Tapparan tänään todella vahvasti. Sillä oli läpi ottelun todella hyviä maalipaikkoja, harva vastustaja on kyennyt Tapparaa vastaan noin hyville paikoille pääsemäänkään. Teemu Lassila oli tänään kuitenkin viimeinen este KooKoon voitolle.

Pari kertaa Lassila sai vähän apua tuomareiltakin. Avauserässä maalivahti kampitti jo tyhjän maalin eteen kiertäneen Juha-Pekka Haatajan, mutta tuomarit päästivät Lassilan kahden minuutin jäähyllä rangaistuslaukauksen sijaan. Toisessa erässä KooKoo puolestaan löi kiekon verkkoon, kun Tapparalle oli tulossa jäähy, mutta tuomari oli vähän hätäisesti ehtinyt jo puhaltaa pelin poikki, kun kiekko näytti jäävän rangaistusta saamassa olemalle Tapparalle.

Erikoisinta jälkimmäisessä vihellyksessä oli se, että sama pelin jo poikki viheltänyt tuomari yritti vielä paikata hätäilynsä hyväksymällä maalin, vaikka se syntyi selvästi pillinvihellyksen jälkeen. Siitä virheestä hänet saatiin kuitenkin ylipuhuttua.

Paikkoja riitti Tapparallakin. Se meni avauserässä johtoon ylivoimalla, kun kolmen ottelun tauolta palannut Otso Rantakari pyssytti viivasta maskin takaa kiekon ohi KooKoo-vahti Leland Irvingin.

Toisen erän alussa Tappara rykäisi 36 sekuntiin kaksi osumaa. Ensin nähtiin Sebastian Revon tähtihetki nelosketjun erinomaisesti pelaamassa suorassa hyökkäyksessä. Seuraavassa vaihdossa taiteilivat puolestaan Jere Karjalainen ja Henrik Haapala, joiden käyttösyötön ja paikanvaihdon jälkeen Karjalainen laukoi kiekon sisään.

KooKoo pääsi kaventamaan vielä toisessa erässä, kun Teemu Lassilan purkuyritys kolahti omaa pakkia luistimeen ja seuranneesta kiekonmenetyksestä Jan-Mikael Juutilainen onnistui rokottamaan.

Kolmannessa erässä ei meinattu maaleja nähdä, vaikka kummallakin joukkueella oli mm. pari pitkälti toista minuuttia kestänyttä hyökkäyspyöritystä. Kellon viime hetkillä Juhani Jasu luisteli irtokiekon kiinni ja läväytti sen tyhjiin. KooKoo oli lähtenyt hakemaan kavennusta kuudella kenttäpelaajalla jo melkein pari minuuttia aiemmin.

Tappara käytännössä ykkösmiehillään

Tappara oli saanut Revon lisänä kokoonpanoon ja sairastuvankin tyhjäksi puolustaja Niko Tuhkasta lukuun ottamatta. Kaukaloon palasivat jo mainitun Rantakarin lisäksi Pekka Saravo ja Arttu Ilomäki. Tänään jäällä nähtiinkin koko lailla paras mahdollinen pelaajanippu, mitä Tappara jalkeille saa.

Tarina tälle illalle tosiaan oli Sebastian Revon onnistunut debyytti ja samalla koko nelosketjun mainio peli. Samoin Teemu Lassila osoitti taas, että joukkueessa on kaksi erinomaista maalivahtia.

Tappara jatkaa sarjakärjessä. Tällä viikolla se pelaa vielä kaksi peliä. Torstaina se kohtaa Mikkelissä liiganousijan Jukurit ensimmäistä kertaa. Lauantaina Hakametsässä on vastassa viime kevään finaalivastustaja HIFK.