2 - 1 (ja)
(1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

Tappara – Lukko     2-1 (1-0, 0-1, 0-0) ja
Ottelun kuvagalleria

Runkosarjan puolivälinsä juuri ylittäneessä Liigassa nähtiin Hakametsässä kamppailu sarjan kärkijoukkueen ja viimeisellä sijalla olevan joukkueen välillä. Eroa oli taulukossa paljon, mutta kentällä vähemmän. Sarjaa johtava Tappara voitti Lukon niukasti vasta jatkoajalla maalein 2-1.

Pelin alku näytti siltä, että taulukkolukemat näkyvät myös kentällä. Tappara vei noin puoli peliä selvästi, mutta onnistui hyvistäkin paikoistaan tekemään vain yhden maalin. Lukko tasoitti toisessa erässä ja oli kolmannessa erässä jopa vaarallisempi joukkue.

Jatkoajalle venyneen pelin ratkaisi heti jatkoajan ensimmäisessä vaihdossa joukkueen kapteeni Jukka Peltola, joka vippasi kiekon komeasti yläkulmaan. Syötön hän sai Veli-Matti Savinaiselta, joka oli tehnyt Tapparan varsinaisen peliajan maalin. Tehoillaan Savinainen siirtyi Liigan pistepörssin kärkeen, kun samaan aikaan maajoukkueesta palannut Henrik Haapala oli tänään poissa kuumeen vuoksi.

Kaksi pistettä lisäsi Tapparan johtoa sarjataulukossa yhtä paljon, sillä kakkospaikan KalPa hävisi oman ottelunsa.

Savinaiselle jo kauden 19. maali

Tappara tosiaan vei pelin alkua. Se piti kiekkoa, pääsi hyvin hyökkäysalueelle ja pystyi vähän pyörittämäänkin. Kuudennella minuutilla kotijoukkue sai ensimmäisen ylivoiman, jonka se hyödynsi nopeasti. Veli-Matti Savinainen pääsi maalin edestä kääntämään toisella yrityksellä kiekon ohi Lukko-vahti Jakub Stepanekin.

Lukko ei saanut avauserässä oikein mitään aikaan Tapparan viedessä peliä, ja sama näytti ensin jatkuvan toisessakin erässä. Tapparalla oli muutama erinomainen paikka lisätä johtoa, pari kertaa oltiin jo maalivahdin kanssa nokikkainkin, mutta tilanteet ajautuivat ehkä lian lähelle.

Kun tulosta ei tullut, peliote alkoi lipsua ja Tapparasta tuli huolimattomampi kiekon kanssa. Yksi sellainen oman alueen huolimaton pelaaminen toi lopulta tasoituksen, kun Aleksi Saarela sai kiekon ohi Dominik Hrachovinan. Saarelan rystylaukaus oli kyllä upea, mutta ei luultavasti onnistuisi montaa kertaa yhtä hyvin siitä paikasta!

Kolmannessa erässä Tappara ei oikein päässyt enää vauhtiin. Kiekot jäivät taakse, syötöt eivät napsuneet nalliin. Lukko oli jo toisen erän loppupuolella saanut Tapparan kaksi kertaa jäähylle ja kolmannessa erässä sillä oli vielä yksi ylivoimamahdollisuus, mutta alivoimapelissä Tappara oli rautaa. Lopulta varsin mitäänsanomattoman päätöserän jälkeen mentiin jatkoajalle.

Jatkoaika starttasi hienolla kuviolla, jossa Juhani Jasu voitti aloituksen ja lähti heti vaihtoon, josta tilalle tullut Jan-Mikael Järvinen pääsi suoraan Lukko-kolmikon selän taakse ja Peltolan syötöstä läpiajoon. Stepanek veti vielä siitä pidemmän korren, mutta koko jatkoajan aikana se torjunta olikin Lukon ainoa kosketus kiekkoon. Tappara pyöritti vielä puolisen minuuttia, kunnes Peltola pelattiin vapaasti lähelle maalia eikä hänen rannelaukauksensa enää erehtynyt.

Liigassa hyvin lyhyt joulutauko

Voitto oli Tapparalle kuudes peräkkäinen – koko joulukuun joukkue on pelannut voitokkaasti. Tänään olisi kuitenkin ollut mahdollisuus napata myös se kolmas piste. Tappara on läpi kauden pelannut selvästi paremmin ns. päävastustajiaan vastaan ja jäänyt vähän puolimatkaan ennakkoon heikompien kanssa.

Joulutauolle kirvesrinnat lähtevät kuitenkin siis kolmen pisteen sarjakärjessä ja vieläpä pelin vähemmän pelanneena. Pitkään taukoa ei ehditä viettää, sillä sarja jatkuu heti joulun jälkeen tapaninpäivänä ja menee tiiviissä tahdissa vuoden loppuun saakka.

Ensi maanantaina, siis tapaninpäivänä, Tappara saa Hakametsään vastaansa Ässät. Keskiviikkona matka vie Vaasaan Sportin vieraaksi ja perjantaina ollaan taas Hakametsässä, silloin vastassa Kärpät.