3 - 2
(0-0, 1-2, 2-0)

Tappara – Ilves     3-2 (0-0, 1-2, 2-0)
Ottelun kuvagalleria

Tälläkin kaudella on joskus lopussa menetetty pisteitä, mutta välillä näinkin päin: Tappara nousi kahden maalin takaa ohi Ilveksen kauden kolmannessa paikallispelissä Hakametsässä iskien voittomaalin vain viisi sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Kauden toinen paikallisvoitto kirvesrinnoille maalein 3-2.

Ilves meni toisessa erässä jo 2-0 -johtoon ennen kuin Tappara löysi maalijyvän. Kavennuksen jälkeen tasoitus antoi odotuttaa itseään pitkään, mutta lopulta se tuli kaksi minuuttia ennen päätössummeria. Ja kun jatkoaikaa jo odoteltiin, iski Jan-Mikael Järvinen kiekon pussiin ohi Hannu Toivosen ja katkaisi Tapparan kahdeksan ottelun putken ilman kolmen pisteen voittoa.

Tasoitusmaalin oli iskenyt Alexander Bonsaksen, jolle osuma oli kauden ensimmäinen. Tapparan kirin kahden maalin takaa aloitti puolestaan kapteeni Jukka Peltola. Maalissa Tapparalla pelasi tänään nuori tšekki Dominik Hrachovina.

Tappara pihtasi laukauksia

Hrachovina torjui pelissä 30 kertaa, kun Ilves-vahti Toivoselle torjuntoja kertyi puolet vähemmän. Mitenkään niin selkeästi pelin voimasuhteet eivät menneet, vaan jotenkin Tapparalla jäi tänään laukaukset laukomatta, vaikka hyökkäysalueella oltiin. Kirkkain esimerkki oli avauserä, jossa pelinhallinta oli periaatteessa fifty-fifty ja Tapparalla selvästi paremmat maalipaikat kiekon kilahdettua kahdesti tolppiin, mutta torjuntalukemat olivat 17-2 Hrachovina ensin mainittuna.

Ilves aloitti maalinteon toisessa erässä ylivoimalla. Tapio Laakso pisti napakan poikittaissyötön maalin editse maalivahdin ja pakin välistä, ja takatolpalle liukunut Ville Meskanen ampui suoraan pelin avausmaalin. Muutama minuutti myöhemmin ensimmäisessä osumassa toisena syöttäjänä ollut Aleksi Mustonen hassutti maalin takana Pekka Saravon ja nousi tekemään vierasjohdoksi 2-0.

Tappara sai tärkeän kavennuksen muutama minuutti ennen toisen erän loppua, kun Jukka Peltola harhautteli itsensä oikealta maalille ja nosti hallitusti kiekon mailakäden yläkulmaan. Maali syntyi tilanteesta, jossa Tappara oikeastaan ensimmäisen kerran taisteli ja raastoi laidan vieressä ja voitti väkisin kamppailutilanteesta kiekon itselleen.

Kolmannessa erässä Tappara painoi ja sai muutamia hyviä yrityksiäkin Toivosen maalille, mutta ei mitään supervaarallista. Peli oli juuri kääntynyt kahdelle viimeiselle minuutilleen, kun Tappara teki samanlaisen maalin kuin Ilveksen avausosuma oli ollut – mutta toki hienommin! Henrik Haapala heitti poikkisyötön, jonka viivasta ylös noussut norjalaispakki Bonsaksen räväytti suoraan yläkulmaan. Huima laukaus, kun otetaan vielä huomioon, että leftin kätisyys ei ollut tilanteeseen ihan ideaali.

Peli näytti olevan menossa jatkoajalle, kun Tappara iski ihanasti kirpaisevan voittomaalin. Jere Karjalainen toimitti kiekon maalin takaa siniviivalle, Aleksi Elorinne jatkoi pienellä siirrolla viereensä, josta Jan-Mikael Järvinen laukoi suoraan mailakäden alanurkkaan. Ilveksellä ei ollut pienintäkään mahdollisuutta ehtiä enää hakemaan tasoitusta.

Ratkaisumaali oikealle miehelle

Voittomaali meni oikealle Tappara-pelaajalle, sillä Järvinen oli se pelaaja, joka nosti eniten tasoaan, kun kirvesrinnat joutuivat tämän viikon peleihin ilman neljää kärkipelaajaansa (Kuusela, Lajunen, Laine, Savinainen). Järvinen oli hyvä jo eilen Kuopiossa ja jatkoi siitä tänään. Lisäksi hän hukkasi avauserässä avopaikan kierrettyään jo Toivosen, mutta ohjattuaan kiekon tyhjän maalin edessä sivutolppaan.

Toinen hyvä onnistuja oli Jere Karjalainen, eilen maali ja tänään kaksi syöttöpistettä. Myös hän kilautti avauserässä jo tolppaan Tapparan pelatessa ylivoimalla. Peliaikaa riittikin tänään juuri mm. Karjalaiselle, Järviselle, Peltolalle ja Haapalalle, sillä Tappara veti jo toisesta erästä lähtien käytännössä kolmella hyökkäysketjulla.

Nyt oli hyvä paikka tiivistääkin peluutusta, sillä kyseessä oli Tapparan viimeinen peli ennen joulutaukoa. Aika ihanteelliseen paikkaan siis katkesi tuo putki ilman kolmen pisteen voittoa. Juuri tämän makeammin se ei voisikaan oikeastaan katketa!

Tappara palaa peleille joulun jälkeen joulukuun 29. päivä, kun se saa Hakametsässä vastaansa HIFK:n.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö