Tapparalle kotivoitto Jukureista

Tappara – Jukurit      2-1 (0-0, 1-0, 1-1)
Ottelun kuvagalleria

Tappara voitti Jukurit Hakametsässä runkosarjan loppusuoran ottelussa maalein 2-1. Samalla se varmisti itselleen vähintään runkosarjan toisen sijansa ja paikan ensi vuoden Champions Hockey Leagueen.

Jukureille pisteittä jääminen oli raaempi paikka, sillä se taistelee edelleen kovasti pääsystä viimeiselle pudotuspelipaikalle ensimmäisenä Liiganousijajoukkueena pitkään aikaan.

Tapparan maalintekijöinä illan ottelussa toimivat Teemu Nurmi ja 1+1 kerännyt Jani Lajunen. Henrik Haapala oli syöttäjänä kummassakin Tapparan maalissa ja kasvatti pistepörssijohtonsa kolmeen pisteeseen. Maalissa Teemu Lassila oli yksi voiton avainhahmoista 33 torjunnallaan, joista peräti 16 päätöserässä.

Teemu Nurmi teki pitkän liigauransa yhden kauden piste-ennätyksen.

Tiistai 28.2. VS.

2 - 1
(0-0, 1-0, 1-1)

Tappara iski ylivoimalla

Ottelu oli juuri niin tasainen kuin Tapparan ja Jukurien kaikki kauden keskinäiset ottelut ovat tavanneetkin olla. Ensimmäistä maalia peliin saatiin odottaa lähes kaksi erää, vaikka kummallakin oli ennen sitä ollut muun muassa tolppakuti ja läpiajo.

Kun ensimmäinen maali vihdoin syntyi, peliaikaa ei ehtinyt kulua kuin reilu minuutti, kun verkko soi jo toisen kerran. Reaaliaikaa maalien välillä oli kuitenkin paljon enemmän, sillä Tappara iski johtoon toisen erän viimeisen minuutin juuri alkaessa, ja Jukurit tasoitti kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla.

Pelin avausmaali syntyi ylivoimalla, kun Jani Lajunen käänsi maalin kulmalta kiekon selkänsä taakse Teemu Nurmelle, joka viimeisteli jo kauden 18:nnen maalinsa. Samalla Nurmi teki uransa 14:nnellä liigakaudella oman piste-ennätyksensä 39 tehopistettä. Myös maalimäärä 18 sivuaa hänen yhden kauden ennätystään.

Jukurit tasoitti kolmannen erän ensimmäiseen vaihtoon, kun Miika Roine pääsi lyömään maalin edessä pomppineen irtokiekon Teemu Lassilan taakse.

Voittomaali syntyi kolmannen erän seitsemännellä minuutilla taas Tapparan ylivoimapelissä. Jos oli ensimmäinen yv-maali ollut komea, niin niin oli tämäkin. Kiekko pelattiin maalin eteen Veli-Matti Savinaiselle, jonka laukauksen kaikki Jukuri-pelaajat halusivat estää tai torjua. Savinainen käänsikin viime tipassa vielä loistopassin takatolpalle Lajuselle, joka sai siirtää kiekon tyhjiin.

Lopullisesti Tappara tarvitsi voittoon vielä Teemu Lassilan huipputorjuntoja. Jukurit kilautti maalirautaa reilut kuusi minuuttia ennen loppua ja oli hyvin lähellä tasoitusta puolitoista minuuttia ennen summeria, kun Henrik Koivisto pääsi vapaasti laukomaan poikittaissyötöstä maalin edestä. Lassila teki kuitenkin uskomattoman venytyksen ja torjui Koiviston yrityksen jalallaan.

Teemu Lassila keräsi matsin jälkeen kiitoksia ja onnitteluita hyvästä pelistään.

Enää neljä peliä runkosarjaa jäljellä

Tänään Tappara oli saanut kokoonpanoonsa takaisin Henrik Haapalan ja Pekka Saravon, mutta sivussa olivat edelleen Jere Karjalainen, Jukka Peltola, Manu Honkanen ja Miika Heikkilä. Lisäksi norjalaiset Aleksander Bonsaksen ja Martin Røymark saivat huilausvuoron.

Tapparan etumatka sarjataulukossa toisena tulevaan TPS:ään on nyt 16 pistettä. Kaksi peliä vähemmän pelanneilla turkulaisilla on silti teoreettinen mahdollisuus saada Tappara vielä kiinni ja nousta ykköseksi. Sen sijaan kolmospaikalla oleva KalPa ei enää kykene teoreettisestikaan kuin tasapisteisiin kirvesrintojen kanssa ja siinäkin tapauksessa jäisi taakse vähempien kolmen pisteen voittojen takia.

Tapparalla on enää neljä peliä jäljellä runkosarjassa. Se pelaa lauantaina vieraissa kärkikamppailun TPS:ää vastaan, sitten on vuorossa kotipeli Pelicansia vastaan, vieraspeli HPK:ta vastaan ja runkosarja loppuu kotipelillä SaiPaa vastaan.

Seuraavaan kotipeliin on aikaa nyt reilu viikko. Pelicans tulee Hakametsään ensi viikon torstaina.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)