3 - 2
(1-0, 1-2, 1-0)

Tappara – KalPa     3-2 (1-0, 1-2, 1-0)
Ottelun kuvagalleria

Tappara ja KalPa kohtasivat tänään Hakametsässä Liigan ykkösen ja kakkosen välisessä kärkikamppailussa. Ykkösenä peliin lähtenyt Tappara piti pintansa, voitti haastajansa 3-2 ja kasvatti samalla eron kärjessä neljään pisteeseen.

KalPa nousi pelissä kahden maalin takaa tasoihin, mutta Tappara iski pelin viimeisen maalin. Liigan pistepörssiä johtava Henrik Haapala laukoi voittomaalin, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä kuutisen minuuttia.

Haapalan lisäksi maalinteossa Tapparasta onnistuivat kauden kuudennen maalinsa tehnyt Sebastian Repo (1+1) ja kahdeksannessa pelissään jo neljännen osumansa kirjauttanut tulokas Joona Luoto. Jere Karjalainen syötti kaksi Tappara osumista.

Kummallekin ylivoimamaali ja erikoinen osuma

Illan peli oli juuri niin hyvä kuin kärkikamppailulta sopi odottaakin. Kumpikin joukkue pelasi nopeaa kiekollista peliä, eikä peruuttelua tai kyttäilyä nähty. Kaukalo oli sini- ja keltapaitaisten osalta täynnä pelkkiä onnistujia.

Tappara meni pelissä kahden maalin johtoon. Sebastian Repo nosti ylivoimalla maalinedusruuhkasta kiekon ohi KalPa-vahti Denis Godlan, ja toisessa erässä sama mies sai syöttöpisteen kotijoukkueen toiseen maaliin. Se olikin erikoisempi pomppu, jossa kiekko kimpoili Joona Luodon törkkäyksen jälkeen KalPa-pakista, tolpasta ja maalivahdista lopulta sisään maaliin.

Siihen asti Tappara oli ollut muutenkin pelin päällä, mutta osat kääntyivät, kun KalPa sai kavennuksen vain reilut puoli minuuttia Tapparan toisen osuman jälkeen. Eetu Luostarinen roiskaisi pienestä kulmasta kiekon kohti maalia, ja muuten hyvin pelannut Dominik Hrachovina haparoi kiekon sisään. Maali oli Luostarisen ensimmäinen Liigassa.

Vain kaksi minuuttia myöhemmin peli oli tasan, kun nyt oli KalPan vuoro hyödyntää ylivoimalla maalineduspomput. Janne Keränen käänsi ruuhkasta kiekon sivuun Jaakko Rissaselle, joka tasoitti. Toisen erän viime sekunneilla KalPa oli karata johtoonkin, mutta Jyri Junnila ei saanut kiekkoa kesytettyä jo täysin tyhjän maalin edessä.

Isojen maalien mies Haapala taas ratkaisijana

Kolmas erä jatkui edelleen laadukkaana ja tasaisena. Kummallekin joukkueelle tarjottiin yksi ylivoimamahdollisuus, mutta kumpikaan ei saanut tulosta.

Tasakentällisin Tappara sitten onnistui. Henrik Haapala karisti hyökkäysaluepyörityksessä vastustajan niskastaan ja nousi laukaisupaikkaan, josta ei enää erehtynyt. Isoihin ratkaisumaaleihin tottunut pistepörssikärki vei kirvesrinnat johtoon reilut kuusi minuuttia ennen loppua.

KalPan paras tasoituspaikka tuli kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua, kun se onnistui kiekonriistossa Tappara-alueella ja pääsi avoimesti kohti Hrachovinaa. Tšekkivahti teki kuitenkin huiman kaksoistorjunnan ja piti joukkueensa johdossa. Loppuminuuttien kuudella kenttäpelaajalla yrittäminen ei enää niin hirveän vaarallista aikaan saanutkaan.

Tappara siis lisäsi johtoaan sarjakärjessä nyt neljään pisteeseen. Se pelaa vielä kaksi peliä ennen joulua. Ensin viikon päästä perjantaina edessä on maajoukkuekomennusten kiusaama ulkoilmaottelu Ilvestä vastaan, ja tiistaina 20. joulukuuta on vielä kotiottelu Lukkoa vastaan.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)