2 - 1
(1-0, 0-0, 1-1)

Tappara – Sport     2-1 (1-0, 0-0, 1-1)
Ottelun kuvagalleria

Tappara palasi yhden tappion jälkeen voittotielle, kun Sport kaatui tänään Hakametsässä niukasti maalein 2-1. Tilastomerkinnöillä ei illan matsissa juhlittu, sillä vain kolmen maalin lisäksi pelissä nähtiin myös ainoastaan kaksi jäähyä, yksi kummallekin joukkueelle.

Voitto nosti Tapparan takaisin sarjan kakkospaikalle nuuhkimisetäisyydelle Lukosta. Kärkipaikka on kolmen pisteen päässä, mutta Tapparalla on myös yksi peli vähemmän pelattunakin. Runkosarjaa alkaa nyt olla takana koko lailla neljännes.

Tänään Tappara tarvitsi voittoonsa uusia ratkaisijoita. Nelosketjun Elmeri Kaksonen teki kauden toisen maalinsa ja voittomaalin värkkäsi kolmosketjun Aleksi Elorinne, joka teki jo kolmannen maalinsa tällä kaudella. Aiemmilta kahdelta liigakaudelta oli ollut saldoina vain maali per kausi.

Avauserän perusteella piti tulla helppo kotivoitto

Avauserän perusteella harva kuvitteli, että ottelusta tulisi näin tiukka ja tasainen. Ensimmäinen erä pyörittiin nimittäin täysin Sportin puolustusalueella Tapparan viedessä peliä aivan miten tahtoi. Sportilla oli hyvä maalipaikka pelin ensimmäisessä vaihdossa, mutta se jäikin heille erän ainoaksi.

Tapparalla loistopaikkoja oli kymmenkunta, mutta vain kerran kiekko saatiin Sport-vahti Mika Järvisen taakse. Stephen Dixon ja Pekka Saravo olivat alussa lähimpänä osumaa, välissä oli Jani Lajusen nousu oikealta maalin eteen, ja vapaimman paikan sai Arttu Ilomäki päästessään loistavasta pystysyötöstä läpiajoon. Ilomäki ampui yli maalin, muut paikat Mika Järvinen torjui.

Maali syntyi pari minuuttia ennen taukoa nelosketjun hyvästä hyökkäyksestä, jossa kiekko kiersi koko kolmikolla, ja lopulta Elmeri Kaksonen laukoi suoraan Otto Rauhalan syötöstä kiekon maaliin. Rauhalalle syöttöpiste oli Liiga-uran ensimmäinen, toiselle syöttäjälle Miika Heikkilälle puolestaan ensimmäinen syöttöpiste Tappara-paidassa.

Avauserän jälkeen peli kuitenkin kääntyi Sportin viemäksi. Toisessa erässä Tapparalla ei ollut yhtäkään kunnollista tilannetta. Sport pyöritti nyt pitkiä hyökkäyksiä Tappara-alueella, mutta kirvesrintojen viisikot pysyivät sen verran hyvin karusellissa mukana, ettei varsinaisia avopaikkoja montaa nähty. Tomi Karhunen poimi kaikki laukaukset.

Sportin tasoitusmaalin nopea kuittaaminen riitti voittoon

Kolmannen erän alussa Henrik Haapalalla oli paikka niitata Sportilta uskoa pois Kristian Kuuselan ja Lajusen sahattua syötöillä kentän halki, mutta Haapala ei onnistunut. Sport saikin lisäuskoa ja jopa ansaituksi luettavan tasoituksen erän kuudennella minuutilla, kun Ari Gröndahl laukoi voitetun hyökkäysaloituksen jälkeen kiekon maskin takaa ohi Karhusen.

Kovin kauaa vieraat eivät tasatilannetta päässeet makustelemaan, kun pari minuuttia myöhemmin Aleksi Elorinne punnersi oikealta puolelta maalille ja veivasi kiekon vielä ohi Järvisenkin. Se maali riitti voittoon. Jere Karjalaisella oli lopussa pari hyvää paikkaa lisätä johtoa, ja Sportin pelatessa jo ilman maalivahtia Tappara pääsi yrittämään tyhjiin lyömistä, mutta ei onnistunut.

Muutama viikko takaperin Sport tasoitti Tapparaa vastaan lopussa ilman maalivahtia pelaten, mutta tällä kertaa se ei päässyt lopussa oikein kunnolla edes hätyyttelemään Karhusta.

Ei huippuesitys Tapparalta, mutta riitti voittoon ja kolmeen sarjapisteeseen – mennään eteenpäin! Lauantaina Tappara matkustaa Turkuun TPS:n vieraaksi. Kotikaukalossa ollaan viikon päästä, taas keskiviikkopäivänä, silloin vastassa Blues.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)