Tapparalle taas yksi piste Lahdesta

Pelicans – Tappara       3-2 (1-0, 0-0, 1-2) vl

Tappara ei tämän kauden runkosarjassa Lahdesta voittoa hakenut, mutta kummallakin kerralla irtosi sentään piste. Tänään Pelicansin ja Tapparan ottelu meni aina voittolaukauskilpailuun saakka, jossa kotijoukkue teki kaksi maalia ja vieraat yhden. Samalla jaolla meni sarjapisteetkin Pelicansille lukemin 3-2.

Kristian Kuusela teki tehokkaan paluun Liiga-kiekkoilun pariin keräten heti ensimmäisessä pelissään tehot 1+1. Samaan saldoon ylsi Jani Lajunen. Jan-Mikael Järvinen oli syöttäjänä kummassakin maalissa. Tappara teki nuo molemmat maalinsa ylivoimalla.

Sarjataulukossa Tappara lisäsi siis pistetiliään yhdellä ja johtaa nyt 10 pisteellä ennen TPS:ää. Lähimmät takaa-ajajat kuittaavat pelimäärät tasoihin huomenna perjantaina.

Tänään Tappara sai kokoonpanoonsa Kuuselan lisäksi myös ensimmäisen Liiga-pelinsä pelanneen puolustaja Blake Parlettin. Kuusela oli siis heti tehokas, Parlett pelasi puolestaan erinomaisen varman pelin. Kirvesrinnat olivat kuitenkin jättäneet tänään kotiin Leijona-kolmikkonsa Henrik Haapala, Veli-Matti Savinainen, Jukka Peltola.

Jani Lajunen teki maalin ja syötti toisen. Arkistokuva.

Torstai 16.2. VS.

3 - 2 (vl)
(1-0, 0-0, 1-2, 1-0)

Tapparalla voittomaali peliajalla lähempänä

Pelin alkuminuutit Tappara oli ns. bussijaloilla eikä päässyt Pelicansin rytmiin mukaan millään. Pelicans meni johtoon jo avausvaihdossa, kun Juhani Tyrväinen ohjasi Marko Pöyhösen siniviivalaukauksen ohi Dominik Hrachovinan. Erän puolivälissä niin ikään kauden ensimmäisen Liiga-pelinsä pelannut Pelicans-maalivahti Karri Rämö torjui Otto Rauhalan läpiajon. Erän jälkimmäinen puolisko mentiinkin jo Tapparan komennossa.

Toisessa erässä ei nähty maaleja, vaikka Tappara hallitsi täysin peliä. Se pyöritti pitkiä hyökkäyksiä Pelicansin alueella ja sai jonkin verran ihan kohtuullisia paikkojakin, mutta Rämö torjui tarkasti. Kyllähän tehokolmikon puute näkyi hyökkäysalueen pelissä, sillä vastustajaa pahiten repivät punnerrukset ja vapauttavat syötöt jäivät turhan vähiin pyörityksestä huolimatta.

Kolmas erä oli sekin Tapparan, mutta ei ihan yhtä selvästi kuin toinen. Tappara pääsi tasoihin vähän ennen erän puoliväliä ylivoimalla, kun Jani Lajunen onnistui vihdoin ohittamaan Rämön. Suoraan yv-maalin jatkeeksi Tappara sai heti uuden ylivoiman, mutta hukkasi sen omaan jäähyynsä. Niiden jäähyjen päätyttyä Pelicans meni uudelleen johtoon Mikko Kousan osumalla.

Tappara tasoitti vain puolisen minuuttia myöhemmin päästyään taas ylivoimalle. Kuusela unohdettiin maalin eteen eikä viime kauden pörssikuningas sellaisesta paikasta erehdy.

Jatkoaika oli sekin täysin Tapparan – maalivahtien torjunnat 7-1 – mutta aivan huippupaikoistakaan kiekkoa ei saatu sisään. Parhaat paikat aukesivat Martin Røymarkille ja Valtteri Kemiläiselle.

Anton Levtchi oli yksi maajoukkuemiesten levosta hyötyneistä. Arkistokuva.

Kättelyjonossa vielä tapahtui

Voittolaukauskisassa Pelicans onnistui kahdella ensimmäisellä laukojallaan, jotka olivat Justin Hodgman ja Antti Tyrväinen. Tapparasta Kemiläinen onnistui, Teemu Nurmi ei. Hrachovinan torjuttua Vili Sopasen yrityksen Sebastian Revolle jäi vielä paikka tasoittaa mutta Rämö torjui ja Pelicans voitti.

Repo ja Kemiläinen saivat pelissä 2+10 minuuttiset vääristä taklauksista. Pelicansin Hodgman kuittasi pelin jälkeen kättelyjonossa itselleen 10+20 minuuttia. Joukkueet poistuivat pukukoppeihinsa kuumissa tunnelmissa.

Tappara jatkaa viikon kolmanteen peliinsä lauantaina. Silloin se saa vastaansa kauden viimeisessä paikallispelissä Ilveksen. Tappara on kotijoukkuevuorossa. Ennen liigapeliä jo klo 14.45 Hakametsässä toisistaan mittaa ottavat takavuosien paikallispelien tähdet, kun Tapparan ja Ilveksen alumnijoukkueet kohtaavat – lue lisää!

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)