Lauantai 7.10. VS.

2 - 1
(1-0, 0-1, 1-0)

Tappara – Jukurit     2-1 (1-0, 0-1, 1-0)

Tapparan kauden 12. runkosarjapeli pelattiin lauantaina Hakametsässä. Vastassa kirvesrinnoilla oli Liigan viimeisellä sijalla oleva Jukurit. Isompaan lentoon hyökkäyspeli ei vieläkään kohonnut, mutta pisteet sentään jäivät Tapparalle maalein 2-1.

Tapparan maalit tekivät Juhani Jasu, jolle osuma oli kauden ensimmäinen, sekä jo kuudennen maalinsa saalistanut Jukka Peltola. Jasu lisäsi tililleen myös syöttöpisteen. Alivoimapelissä Tappara oli tänään erinomainen tappaen kuusi Jukurien ylivoimatilannetta ja vähän seitsemättäkin.

Avauserä meinasi mennä kokonaan maaleitta ja melkein ilman maalipaikkojakin. Jukureilla oli alkuminuuteilla ollut hyvä tilanne Tappara-pakin harhasyötöstä, mutta siitä tuli ohilaukaus. Tapparalla oli erän lopussa yksi hyvä tilanne tasakentällisin (ohi maalin), mutta sitten päästiin ylivoimalle. Kristian Kuusela antoi tarkan ja napakan syötön maalin eteen, josta Jasu ohjasi kiekon sisään. Rajaniemelle merkittiin erässä vain yksi torjunta.

Toisessa erässä Jukuri-vahti torjui muutaman kerran enemmän, kun Tappara toisen ylivoimapelinsä aikana sai muutaman hyvän laukauksen aikaiseksi. Lisämaalia ei kuitenkaan tullut. Erän viimeisellä minuutilla nähtiin tasoitus, kun taas Tapparan oma pakki vippasi kiekon kulmasta oman maalin eteen, josta Jukurien Ville Leskinen laukoi suoraan syötöstä ohi Dominik Hrachovinan.

Kolmas erä alkoi Tapparan kahdella alivoimapelillä, jotka se onnistui hoitamaan. Pian niiden jälkeen Tappara sai paineen Jukuri-maalille, ja Peltola pääsi irtokiekosta nostamaan kotijoukkueen johtoon. 2-1 -numeroissa mentiin loppuun saakka.

Voitto oli Tapparalle kauden neljäs täysi pistepotti. Sillä noustiin sarjataulukossa yksi sija seitsemänneksi.

Seuraavana Tapparalla on pitkän matkan reissupeli Slovakiaan, jossa se kohtaa HC05 Banská Bystrican CHL-alkulohkon viimeisessä ja merkityksettömässä ottelussa. Ensi viikon lopulla on vuorossa taas kaksi peräkkäistä liigaottelua, perjantaina kotona Kärppiä vastaan ja lauantaina Kouvolassa KooKoota vastaan.