Maanantai 23.4. VS.

2 - 0
(0-0, 2-0, 0-0)

Tappara – Kärpät     2-0 (0-0, 2-0, 0-0)

Tappara onnistui avaamaan finaalisarjan voittotilinsä viimeisessä mahdollisessa paikassa ja siirtämään sarjan takaisin Ouluun. Tappara voitti Hakametsässä pelatun neljännen finaaliottelun maalein 2-0 ja on nyt sarjassa tappiolla voitoin 1-3. Se pelaa siis seuraavankin pelin ns. selkä seinää vasten.

Jere Karjalainen teki Tapparalle kevään ensimmäisen playoff-maalinsa, Juhani Jasu puolestaan jo neljännen, mikä on eniten kirvesrinnoista. Dominik Hrachovina piti nollan 21 torjunnalla.

Tappara hallitsi ensimmäistä erää selvästi, mutta ei taaskaan päässyt tulostaululle. Sillä oli kaksikin ylivoimamahdollisuutta, mutta vieläkään sarjassa ei nähty ensimmäistä yv-maalia. Kerran kiekko jo meni Veini Vehviläisen torjunnasta läpi ja putosi maalivahdin ja maalin väliin, mutta ensimmäisenä paikalla siivoamassa oli Kärppä-pakki.

Toisessa erässä Tappara maalasi kahdesti. Seitsemännellä peliminuutilla Tappara hyödynsi suoran vastahyökkäyksen, kun Jan-Mikael Järvinen syötti hyökkäysalueella poikittain, ja Jere Karjalaisen suora laukaus ohitti Veini Vehviläisen. Erän loppupuolella Tappara pääsi pelaamaan minuutin ja 41 sekuntia kahden miehen ylivoimallakin, mutta vieläkään se puoli ei toiminut. Välittömästi jäähyjen päätyttyä ja saman pyörityksen vielä jatkuessa Jukka Peltola käänsi maalin takaa kiekon maalin eteen, josta Juhani Jasu onnistui maalinteossa. Samalla maalivihellyksellä Otso Rantakari sai tuntemattomasta syystä 10 minuutin käytösrangaistuksen. Vielä erän lopussa Tappara sai kiekon kolmannekin kerran maaliin, mutta tuomaristo hylkäsi osuman välittömästi maalivahdin häirintänä, kun Kristian Kuusela oli maalialueella.

Kärpät pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla, mutta Tappara kesti sen. Sen jälkeen Kärpät otti jäähyn toisensa jälkeen, mutta Tapparalla oli edelleen vaikeuksia hyödyntää miesylivoimaansa jäällä, mutta aika kuitenkin kului ilman Kärppä-hyökkäyksiä. Neljä minuuttia ennen loppua Kärpät veti Vehviläisen pois maalilta ja yritti kuudella kenttäpelaajalla. Sinäkään aikana Tappara-maalille ei tullut mitään erityisen vaarallista.

Sarjan viides ottelu pelataan heti huomenna tiistaina Oulussa. Tilanne on sama kuin tänäänkin: Tapparan on pakko voittaa, muuten Kärpät juhlii mestaruutta.

Kuvat: Mikko Pylkkö