Lauantai 24.3. VS.

4 - 3 (ja)
(0-1, 1-1, 2-1, 1-0)

Tappara – KalPa       4-3 (0-1, 1-1, 2-1) je

Tapparan ja KalPan välinen kolmas neljännesfinaali pelattiin lauantaina Hakametsässä. Edelleen on nähty vain kotivoittoja, kun Tappara tällä kertaa piti voiton kotona jatkoerän jälkeen maalein 4-3 ja johtaa nyt sarjaa voitoin 2-1. Voittomaalin teki Sebastian Repo, kun ensimmäistä jatkoerää oli pelattu 3:22.

Varsinaisella peliajalla Otso Rantakari teki kaksi ja Kristian Kuusela yhden maalin. Molemmille maalit olivat kevään ensimmäisiä playoffseissa, mutta Kuuselalle koko uralla jo 39:s. Hän on yhden maalin päässä kaikkien aikojen pudotuspelimaalipörssin kärjestä Petri Variksesta.

Tänään Tappara pelasi hyvän ensimmäisen erän, mutta tulos oli nurinkurinen pelitapahtumiin nähden. KalPa pääsi alussa ylivoimalle, jonka aikana Janne Tavi teki avausmaalin. Sen jälkeen Tappara pyöritti aktiivisesti omaa peliään, mutta ei päässyt tulostaululle.

Tasoitusmaali tuli heti toisen erän alkuun, kun Kuusela ohjasi Veli-Matti Vittasmäen viivakudin ohi Niko Hovisen. Sen jälkeen ote kääntyi kuitenkin KalPalle, osin Tapparan kahden epäonnistuneen ylivoimapelin. Kai Kantola pääsi yrittämään rangaistuslaukauksestakin, mutta Dominik Hrachovina torjui. Toiselle tauolle mentiin silti vierasjohdossa, kun KalPa sai myöhemmin ylivoimapelin neljällä kolmea vastaan. Sen aikana Mathew Maione laukoi Alexander Ruutun olkapään kautta kiekon kaaripomppuna maaliin.

Kolmannessa erässä Tapparakin onnistui ylivoimalla, kun Rantakari pyssytti viivasta Henrik Haapalan poikkisyötöstä. Muutama minuutti myöhemmin oli taas KalPan vuoro ylivoimalla ja taas kolisi samalla hetkellä kun Tappara-jäähy päättyi. Nyt maalin ohjasi Kantola. Lopussa KalPa sai 2+2 minuutin jäähyn, Tappara otti maalivahdin pois ja onnistui tasoittamaan kuudella kenttäpelaajalla KalPan neljää vastaan! Otso Rantakari purjehti yksin hyökkäysalueelle ja laukoi tasoituksen. Vieraiden jälkimmäinen kakkonen alkoi siitä, ja sen aikaan Matti Järvisellä oli läpiajo, mutta Hovinen onnistui torjumaan. Mentiin jatkoerään.

Jatkoeräkin alkoi edelleen Tapparan ylivoimapelillä. mutta ratkaisua ei syntynyt. Heti perään Tappara sai uuden yv-mahdollisuuden KalPan väärän vaihdon ansiosta. Sen loppuhetkillä Jan-Mikael Järvinen lähetti loistosyötön takatolpalle Revolle, joka pisti kiekon nuottaan!

Tappara siis johtaa sarjaa nyt voitoin 2-1. Semifinaaleihin pääsyyn tarvitaan neljä voittoa. Sarjan neljäs ottelu pelataan maanantaina Kuopiossa. Hakametsässä pelataan taas keskiviikkona.

Kuvat: Mika Kylmäniemi