Tiistai 6.2. VS.

2 - 3 (ja)
(0-0, 2-1, 0-1, 0-1)

SaiPa – Tappara      2-3 (0-0, 2-1, 0-1) ja

Kun Liigan kaksi useimmin jatkoajalle tällä kaudella joutunutta joukkuetta pelaa vastakkain, on tuloksena tietenkin jatkoaika. Sen aikana Tappara iski maalin ja voitti Lappeenrannassa SaiPan lukemin 3-2. Voittomaalin teki Sebastian Repo, kun jatkoaikaa oli pelattu noin kolme ja puoli minuuttia.

Voittomaali oli Revolle illan toinen osuma. Tuplan jälkeen hänellä on koossaan tällä kaudella nyt 13 maalia. Puolustaja Mikko Lehtonen pyssytti kauden 11:nnen maalinsa.

Avauserässä luisteltiin kovaa, mutta kiekko ei kummallakaan joukkueella pysynyt vauhdissa vaan vaihteli omistajaa kuin flipperissä. Maaleja saatiin odottaa toisessakin erässä pitkälle sen toiselle puoliskolle, mutta sitten niitä tulikin kolme ihan peräkkäin.

Ahti Oksanen teki SaiPan molemmat maalit toisessa erässä, ensin ylivoimalla, sitten tasakentällisin, kummatkin niistä irtokiekosta aivan maalin edestä Tappara-pakin syleilystä. Niiden maalien välissä Repo oli tasoittanut suoraan Jan-Mikael Järvisen aloitusvoitosta. Kolmeen maaliin meni aikaa melko tasan kolme minuuttia.

Tappara tasoitti pelin ja ylivoimaonnistumiset kolmannen erän seitsemännellä minuutilla, kun Lehtonen pyssytti viivasta kiekon Frans Tuohimaan längistä sisään. Kun enempää maaleja ei nähty, mentiin jatkoajalle.

Jatkoajalle SaiPalla oli muutama terävä kuti, jotka Dominik Hrachovina torjui. Peli ratkesi, kun Repo katkaisi SaiPan syötön, ohitti vastustajan karaten läpiajoon ja onnistui laukomaan kiekon Tuohimaan taakse.

Kaksi pistettä nosti Tapparan tasapisteisiin kakkossijalla olevan TPS:n kanssa. Turkulaisilla on kuitenkin edessään vielä rästipeli. Tapparasta neljän pisteen päässä olevalla JYPilla puolestaan on kaksikin rästipeliä.

Markus Nenonen pelasi ensimmäisen ottelunsa Tappara-paidassa ja sai syöttöpisteen Lehtosen ylivoimamaaliin. Muutaman pelin poissaolon jälkeen kokoonpanoon oli saatu takaisin myös Jere Karjalainen. Otso Rantakari ja Juhani Jasu ovat sivussa vielä olympialaisiin saakka. Olympialaisista puheen ollen, Jukka Peltola ja Mikko Lehtonen olivat tänään vielä Tapparan rosterissa, mutta vaihtavat nyt kisajoukkueen matkaan.

Tappara pelaa seuraavaksi lauantaina. Vastassa kotihallissa on Pelicans.

Arkistokuvat: Mikko Pylkkö