Tapparalle CHL-avauksessa selvä tappio

Adler Mannheim – Tappara       4-1 (0-0, 3-0, 1-1)
Highlights-kooste CHL:n nettisivulla

Tapparan matka tämän kauden Champions Hockey Leaguessa alkoi vierastappiolla Saksassa. Adler Mannheim voitti kirvesrinnat kotihallissaan maalein 4-1. Ratkaisuksi nousi ennen kaikkea kotijoukkueen parempi erikoistilannepelaaminen; se teki kaksi maalia kahdesta ylivoimastaan, kun Tappara tuhlasi viisi ylivoimapeliä tuloksetta.

Ottelu kääntyi Mannheimille toisen erän alkupuoliskolla, kun Adler iski kaksi ylivoimamaaliaan pikatahtiin Tapparan ehdittyä siinä vaiheessa hukata jo neljä ylivoimamahdollisuutta ilman tulosta. Tappara otti kaksi päällekkäistä jäähyä, ensimmäisensä pelissä, ja Mannheim iski molemmista. Ensimmäinen maali syntyi viisikolmosella ja minuuttia myöhemmin tuli vielä toinen.

Tappara ei ollut pelannut erityisen hyvin siihenkään mennessä, mutta oli ollut kuitenkin ihan tasoissa pelillisesti vastustajan kanssa. Hukattujen omien ylivoimien ja sitä seuranneiden takaiskujen jälkeen kirvesrinnat menettivät täysin otteensa pelistä. Mannheim iski toiseen erään vielä kolmannenkin maalin.

David Wolf ja Chad Kolarik tekivät erän ylivoimamaalit, kolmannesta vastasi Ryan MacMurchy.

Kolmannessakaan erässä Tappara ei saanut oikein mitään aikaiseksi. Kyseessä oli vasta kesän kolmas ottelu, joten totta kai työtä on paljon tehtävänä ja sitä myös tehdään, mutta loppujen lopuksi melko helposti kokenut saksalais-pohjoisamerikkalainen vastustaja tänään Tapparan hyökkäykset estivät. Tapparalla ei montaa maalipaikkaa koko pelissä ollut, kotijoukkueella sen sijaan useitakin osumiensa lisäksi. Tappara hukkasi peräti viisi ylivoimapeliä ilman kummoisiakaan tilanteita. Jopa kiekon alueelle saaminen tuotti vaikeuksia.

Tappara pääsi tulostaululle yhdeksän minuuttia ennen loppua, kun Jani Lajunen onnistui lusikoimaan kiekon saksalaisvahti Dennis Endrasin taakse hyökkäysaloituksen jälkeen. Jukka Peltola ja Otso Rantakari saivat syöttöpisteet. Takaa-ajotoiveet katkesivat kuitenkin vain 43 sekuntia myöhemmin Mannheimin onnenkantamoiseen, kun Teemu Lassilan torjunnasta korkealle kimmonnut kiekko pomppasi Christoph Ullmanin kropasta maaliin.

Ottelussa nähtiin myös kaksi nyrkkitappelua. Toisessa erässä Aleksi Salonen joutui omituisesti vastaamaan nyrkeillä Mannheimin Daniel Sparren “kostoon”, kun Sparren joukkuetoveri oli kiekkoa kuljettaessaan kaatunut omia aikojaan päin Salosta. Lopussa Veli-Matti Savinainen myllytti vielä Daniel Richmodin kanssa. 5+20 minuuttiset kaikille neljälle.

Tapparalle jäi rutosti parannettavaa jatkoon. Tänään sen hyökkäyspeli ei toiminut ollenkaan ja maalintekomahdollisuuksia ei ollut lähelläkään riittävästi voittavaan jääkiekkoon. Vastustajan maalivahteja on pakko päästä haastamaan enemmän.

Tiistaina Tappara kohtaa Sveitsissä HC Luganon, joka lohkon ensimmäisessä ottelussa kaatoi Mannheimin vieraissa 3-2.