Tapparan harjoituspelikausi pelkkiä voittoja

Torstai 17.8. VS.

3 - 6
(0-2, 2-2, 1-2)

Sport – Tappara      3-6 (0-2, 2-2, 1-2)

Tappara pelasi kesän kolmannen harjoituspelinsä, kun se tänään kohtasi leirinsä päätteeksi Vaasassa Sportin. Mukavasti kulki edelleen ja kolmas voitto irtosi sekin selkein numeroin. Sport kaatui 6-3.

Kirvesrinnat iskivät kaksi maalia per erä. Avauserässä Tomáš Záborský syötti ensin Jukka Peltolan ylivoimaosuman ja teki sitten itse ensimmäisen maalinsa Tapparassa. Toisessa erässä maalasivat uudet hankinnat Matti Järvinen ja Niko Ojamäki, joista ensin mainitulle maali oli myös ensimmäinen Tapparassa. Kolmannen erän maaleista vastasivat Juhani Jasu (1+1) tänään sekä jo kolmannen harjoituspelimaalinsa tehnyt Kristian Kuusela. Jasun ja Záborskýn lisäksi kahden tehopisteen miehiä olivat kaksi maalia syöttäneet pakit Aleksi Elorinne, Valtteri Kemiläinen ja Mikko Lehtonen.

Maalivahdit pelasivat ottelun puoliksi. Dominik Hrachovina pelasi ensimmäiset reilut 30 minuuttia, Christian Heljanko loput. Heljangon jakso alkoi ikävästi, kun Sport maalasi heti miehen maaliin tultua kahdesti parissa minuutissa. Heljangolle torjuntoja kirjattiin puolessa pelissä kahdeksan, Hrachovinalle 12. Sportin Rasmus Rinne torjui 29 kertaa.

Toisessa erässä Sportin toisen maalin jälkeen nähtiin tappelukin, jossa Aleksi Salonen otti mittaa Erik Riskasta. Kummallekin 5+20 minuutin tuomio.

Tapparan kokoonpanossa nähtiin tänään harjoituspelisopimuksella neljän täyden kentällisen lisäksi vielä kaksi lisähyökkääjää. Varamiehinä aloittaneet Otto Mäkinen ja Anton Levtchi pääsivät mukaan peliin päätöserässä.

Peli oli Tapparan viimeinen harjoituspeli ennen Champions Hockey Leaguen alkua. Ensi viikolla joukkue matkustaa Keski-Eurooppaan ja pelaa vieraissa kaksi ensimmäistä CHL-peliään Red Bull Salzburgia ja Grizzlys Wolfsburgia vastaan.

Kotikaukalossa Tappara nähdään seuraavaksi syyskuun 1. päivänä, CHL:n merkeissä silloinkin.