1 - 2
(1-1, 0-1, 0-0)

HPK – Tappara       1-2 (1-1, 0-1, 0-0)
Nelosen maalikooste

Tappara otti neljännen peräkkäisen Liiga-voittonsa, kun se tänään haki Hämeenlinnasta täyden pistepotin voittamalla HPK:n niukasti maalein 2-1. Voitto oli Tapparalle samalla myös neljäs peräkkäinen Hämeenlinnassa.

Kahdeksasta viimeisimmästä pelistään Tappara on nyt voittanut seitsemän. Tappara ja KalPa ovat jo vähän karkumatkalla sarjataulukon kärjessä. Tappara on myös KalPaa neljä pistettä edellä.

Tänään Tapparan maalit iskivät Jan-Mikael Järvinen ja Veli-Matti Savinainen. Jere Rouhiainen nappasi Liiga-uransa ensimmäisen tehopisteen syötöllä Järvisen osumaan. Maalissa Teemu Lassila torjui 26 kertaa.

Puolustustaistelun voitto

Tappara ei tänään pelannut kovinkaan näyttävää peliä. Se tyytyi ottamaan vastaan HPK:n hyökkäystä ja pelaamaan sitä tyhjäksi. Hyvin se siinä onnistuikin. Hyökkäyspäädyssä Tappara laukoi ainoastaan 12 kertaa kohti Emil Larmin maalia, mutta laatua löytyi tarpeeksi voittoon riittäneiden osumien tekemiseksi.

Pelin painopistettä piti Tapparan päädyssä myös pikkuisen kotiin kallellaan ollut jäähypaikkojen löytyminen kaukalossa. HPK pääsi ylivoimalle viisi kertaa, mutta Tappara tuhosi ne kaikki. Tappara pääsi koittamaan ylivoimaa vain kerran ja iski siitä pelin voittomaalin. Toisen jäähynsä HPK sai niin pelin lopussa, ettei siitä enää todellista ylivoimamahdollisuutta tullut.

Avauserässä Tappara puolusti lähinnä katseella. Sen verran se meni lähelle, että sai erässä kolme jäähyä. Niistä HPK ei osunut, mutta meni kuitenkin niiden välissä tasakentällisin johtoon yhdeksän ja puolen minuutin kohdalla. Teemu Turunen suti päätylaidasta maalille ponnahtaneen kiekon sisään.

Tappara tasoitti puolitoista minuuttia myöhemmin, kun Rouhiainen avasi, Jere Karjalainen jatkoi Järvisen läpiajoon, jossa tämä huijasi Larmin.

Toisessa erässä Tappara oli paljon paremmin pelissä mukana ja teki ylivoimalla johtomaalin, kun Teemu Nurmi antoi lyhyen syötön Savinaiselle, joka laukoi jo kauden 14:nnen osumansa.

HPK:n tasoitus hylättiin

Kolmas erä oli taas Tapparalta jonkinlaista energiansäästömoodia, jossa maattiin johtoaseman päällä ja pidettiin oma maalinedusta tukossa. Pari hyvää vastaiskua toki oli. Henrik Haapalalla oli paikka jatkaa pisteputkeaan ylivoimahyökkäyksessä, mutta tällä kertaa ei onnistunut.

Jos jäähytilanteet menivät tänään vähän kotiinpäin, niin isommissa asioissa tuomarit olivat jämäkkänä myös Tapparan eduksi. Seitsemisen minuuttia ennen päätössummeria HPK sai kiekon maaliin hirvittävästä maalinedusmylläkästä, mutta osuma hylättiin lähes välittömästi selkeän käsisyötön vuoksi. Pelin viimeisellä minuutilla Kerhon hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia se sai myös rangaistuksen hyökkäyspään aloituksesta, kun jo kertaalleen vaihdettu aloittaja rikkoi toistamiseen.

Se jäähy katkaisi HPK:n jo toista minuuttia jatkuneen paineen ja viimeiset parikymmentä sekuntia tapparalaisetkin saivat jo vähän hengähtää katsomossa.

Tapparalle voitto, Savinaiselle taas yksi maali, Rouhiaiselle ensimmäinen tehopiste, siinä käytännössä koko anti tänään Tapparan osalta, mutta sarjataulukossa tuo kaikki näyttää hyvältä. Ja olihan siinä taas hyvä harjoitus johtoaseman pitämisestä vastustajan kovassa paineessa.

Homma jatkuu torstaina, tällä kertaa taas kotikaukalossa. Hakametsään saapuu JYP.