Tappio tuli avausviikonlopun toisestakin pelistä

Lauantai 15.9. VS.

2 - 1 (vl)
(0-0, 0-1, 1-0, 1-0)

HPK – Tappara 2-1 (0-0, 0-1, 1-0) vl

Tappara jatkoi tehottomana toisessakin Liiga-pelissään tällä kaudella ja hävisi Hämeenlinnassa HPK:lle voittolaukauskilpailun jälkeen 1-2. HPK ei ollut ottanut Tapparalta pistettäkään yhdeksässä edellisessä kohtaamisessa, nyt niitä tuli kaksi. Tapparakin sai kuitenkin pistetilinsä auki sarjataulukkoon.

Tämänkertainen ainoa maalintekijä oli Kristian Kuusela. Syötön maaliin antoi Tomáš Záborský. Maalissa Christian Heljanko oli kirvesrintojen paras pelaaja ja pääsi reilun minuutin päähän nollapelistä.

Ottelussa nähtiin vain yksi ylivoimapeli, se kotijoukkueelle. HPK:n pelin ainoa rangaistus tuli vasta päätössummerin soitua.

HPK oli pelissä aktiivisempi osapuoli, joka pääsi yrittämään ja myös yritti maalintekoa useammin kuin vieraat. Tappara kuitenkin meni johtoon toisen erän alussa, kun Záborský katkaisi HPK-syötön hyökkäysmaalin takana ja tarjosi Kuuselalle tekopaikan, josta tämä ohitti Emil Larmin.

Tappara makasi johtonsa päällä lähes loppuun saakka loistavasti pelanneen maalivahtinsa Heljangon ansiosta. Yhdeksän minuuttia ennen loppua tasoitus kävi lähellä, kun kiekko kilahti ylärimaan. Lopulta maaliin tarvittiin erikoistilanne, kun HPK veti maalivahdin pois ja tasoitti reilu minuutti ennen loppua. Tapparassa viime kaudella käväissyt Markus Nenonen tinttasi maalinedustalta pompanneen kiekon sisään ja vei pelin jatkoajalla.

Jatkoajalla Tapparakin intoutui taas hyökkäämään ja värkkäsi monta hyvää paikkaa, mutta ei saanut kiekkoa ohi Larmin. Mentiin voittolaukauskilpailuun, jossa Tappara johti Valtteri Kemiläisen maalilla aina viimeiseen vetäjään saakka ennen kuin Kerhon viimeinen laukoja onnistui. Jatkopareissa Teemu Turunen teki maalin, joka riitti lisäpisteeseen. Tapparasta yrittämässä kävivät Jarkko Malinen kahdesti ja Anton Levtchi kerran.

Tappara on kaukalossa seuraavan kerran keskiviikkona, jolloin se matkustaa KooKoon vieraaksi. Kotipeli on vuorossa lauantaina, silloin vastaan tulee Pelicans.

Arkistokuva: Miikka Jääskeläinen