Perjantai 5.1. VS.

3 - 1
(1-0, 2-0, 0-1)

TPS – Tappara     3-1 (1-0, 2-0, 0-1)

Tappara pelasi neljännen peräkkäisen vierasottelunsa vuodenvaihteen ympärillä. Tällä kertaa matka oli Turkuun ja reissulta kotimatkalle vain kolmas peräkkäinen tappio. TPS voitti 3-1. Samalla TPS kasvatti eron sarjataulukossa Tapparaan jo seitsemään pisteeseen.

TPS on voittanut Tapparan kaikissa kolmessa keskinäisessä kohtaamisessa tällä kaudella. Kahdessa Turussa pelatussa ottelussa Tappara on päästänyt yhteensä kymmenen maalia.

Tänään Tapparan turmioksi koituivat – liian vähämaalisen hyökkäyspelaamisen lisäksi – turhat hyökkäyspään jäähyt. Kahteen erään Tappara otti kolme jäähyä hyökkäyspäädyssä. TPS rankaisi kahdesta niistä ja käytännössä ratkaisi pelin.

Ensimmäisen maalinsa TPS teki avausrässä tasaviisikoin, mutta sekin tuli kirvesrintojen karkeasta virheestä. Maalivahti Dominik Hrachovinan ja puolustuksen yhteispeli sakkasi oman maalin takana, ja TPS:n Patrik Virta pääsi pistämään kiekon tyhjään maaliin. Toisessa erässä kotijoukkue pyssytti kahdesti ylivoimalla. Konkari Tomi Kallio iski 2-0, ja vähän nuoremman polven Oskari Siiki 3-0.

Tappara pelasi peräti 134 minuuttia putkeen tekemättä maaliakaan ennen kuin Otto Rauhala onnistui kolmannen erän alussa. Maali oli Rauhalalle kauden neljäs. Sen jälkeen Tappara ei kuitenkaan kyennyt vääntäytymään TPS:n maalin edustalle ja tekopaikkoihin, ja aika oli lähellä kulua loppuun. Mahdollisuus tuli vielä kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua, kun TPS sai jäähyn ja perään toisen. Tappara pääsi hakemaan kavennusta ilman maalivahtia pelaten kuudella kolmea vastaan ja olisi maalinkin tehtyään jatkanut edelleen ylivoimalla, mutta TPS:n taistelutahto oli tänään liian kova. Tappara ei pystynyt maalintekoon.

Kolme peräkkäistä tappiota on nyt siis alla ja kahteen viime peliin tehtynä vain yksi maali. Vastustajat ovat olleet kovia ja pelit vieraskaukalossa, mutta näistä joukkueista tulevat taatusti myös kevään kovimmat vastukset. Tällä hetkellä näytettäisiin olevan takamatkalla, etenkin juuri TPS:ää vastaan.

Tappara pääsee pitkästä aikaa kotikaukaloon huomenna lauantaina. Loppiaispäivän vastustajaksi Hakametsään tulee Ässät. Kyseessä on ns. kummiottelu, johon kummilapsi ja -vanhempi saavat kaksi lippua 15 eurolla. Pelin jälkeen koko Tapparan joukkue jää vielä hallin käytävälle jakamaan nimikirjoituksia.

Arkistokuvat: Saana Hakala