Perjantai 15.2. VS.

0 - 0
()

Tappara – TPS 2-3 (2-0, 0-1, 0-2)

Tappara ja TPS kohtasivat Hakametsässä toisensa kauden neljännen kerran. Kolmessa aiemmassa oli nähty vain vierasvoittoja, ja vierasvoittoinen oli joukkueiden lähihistoria Hakametsässä ylipäätään, sillä turkulaisilla oli neljän vuoden ja seitsemän runkosarjapelin vierasvoittoputki Tapparaa vastaan Tampereella.

Vierasvoittohistoria sai ikävää jatkoaan, sillä välillä varsin ruminkin ottein pelannut TPS käänsi Tapparan avauserän kahden maalin johdon vielä voitokseen ja vei taas pisteet Hakametsästä maaliluvuin 3-2. Sarjataulukossa tulos vaikeutti huomattavasti Tapparan kamppailua kakkossijasta. TPS:llä on siinä taistelussa nyt iso kuuden pisteen etu.

Valtteri Kemiläinen laukoi kauden kahdeksannen maalinsa, jolla hän rikkoi uransa yhden kauden piste-ennätyksen ja sivuaa myös maalienkkaansa. Jan-Mikael Järvinen osui yhdeksännen kerran tällä kaudella. Teemu Suhonen sai kaksi syöttöpistettä. Maalissa torjui Christian Heljanko. Juhani Jasu pelasi liigauransa 600:nnen runkosarjaottelun.

Avauserän kuva oli se, että TPS jäähyili ja Tappara iski maaleja. Vieraat ottivat neljä kaksiminuuttista ja Zach Budishin rumasta taklauksesta tulleen kympin päälle. Kotijoukkue taas teki kolme maalia, joista kaksi lopulta hyväksyttiin. Ensimmäisenä kiekon Rasmus Tirrosen taakse nosti Otto Rauhala, mutta TPS-valmennus haastoi osuman maalivahdin häirintänä ja voitti tilannehuoneelta puollon näkemykselleen. Tappara pääsi tilanteesta kuitenkin ylivoimalle, hetkeksi jopa kahden miehen ylivoimalle, jonka juuri käännyttyä taas tavalliseksi yv-tilanteeksi Kemiläinen pyssytti kiekon hanskaylänurkkaan. Alle puoli minuuttia myöhemmin TPS oli taas alivoimalla ja kiekko verkossa, nyt sen sinne laukoi Jan-Mikael Järvinen. Erän lopussakin Tapparan kolmas maali oli lähempänä kuin TPS:n kavennus.

Toisessa erässä osat osittain kääntyivät, sillä nyt kunnolla ylivoimaa pääsi pelaamaan vain TPS. Se pääsi yrittämään kahdesti ja onnistui kerran. Ilkka Heikkisen ylivoimamaali kavensi lukemiksi 2-1. Erän lopussa Tappara pääsi kuitenkin taas hetkeksi ylivoimalle, joka jatkui kolmannen erän alkuun.

Tappara ei erän alun ylivoimastaan onnistunut. Seuraava yv-mahdollisuus oli taas vieraiden ja nyt syntyi tasoitus. Kaapo Kakko laukoi kiekon Heljangon taakse poikkisyötön jälkeen. Tasoituksen jälkeen TPS vei peliä paremmalla liikkellä ja vahvemmalla kamppailulla. Kahdeksan ja puoli minuuttia ennen loppua Aleksi Salonen vei vieraat ensimmäistä kertaa johtoon. Maalin jälkeen nähtiin vierailta pelin toinen ruma selkääntaklaus, nyt Lauri Pajuniemeltä, mutta yv-mahdollisuus kaatui omaan jäähyyn. Viimeiset vajaat kaksi minuuttia Tappara pyöritti rajusti ilman maalivahtia tasoitusta hakien, mutta ei onnistunut.

Tappara jahtaa edelleen 10000 runkosarjamaalin rajapyykkiä ensimmäisenä joukkueena pääsarjahistoriassa. Tämän ottelun jälkeen matkaa merkkipaaluun on 11 osumaa.

Seuraavaksi Tapparalla on edessään kaksi vierasottelua: keskiviikkona Kuopiossa KalPaa vastaan ja perjantaina Hakametsässä Ilvestä vastaan pelissä, missä ratkaistaan Tampereen herruus. Seuraava kotiottelu on vuorossa lauantaina, jolloin silloinkin on merkkipaalu kiekkohistoriassa, kun Hakametsässä on ensimmäinen tubettajamatsi! Somevaikuttajatähdet Roni Back ja Miklu saapuvat Hakametsään, kun Tappara kohtaa SaiPan. Hallin ovet aukeavat silloin jo klo 15 tubettajien meet & greet -tapahtumalla. Lipulla pääsee halliin ja niitä saa Ticketmasterista!

Kuvat: Miikka Jääskeläinen