1 - 2 (vl)
(1-0, 0-0, 0-1, 0-1)

Tappara – TPS     1-2 (1-0, 0-0, 0-1) vl
Ottelun kuvagalleria

Hakametsässä perjantaina pelatun Tapparan ja TPS:n välisen liigaottelun panoksena oli kuuden kierroksen jälkeinen sarjataulukon kärkipaikka. Tappara hävisi ottelun, mutta piti kärkipaikkansa ansaittuaan yhden pisteen, kun tappio tuli vasta voittolaukauskilpailussa. TPS otti kaksi pistettä vierasvoitolla 2-1 vl-kisan jälkeen.

Tämä oli Tapparalle ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun voittajaa piti hakea vielä 60 minuutin jälkeenkin. TPS:lle kyseessä oli jo kolmas peräkkäinen kerta. Se on voittanut ne kaikki kolme.

TPS ansaitsi voittonsa – oikeastaan voittoa voi sanoa työvoitoksi. Tappara oli tänään hyökkäyspelissään kovin vaatimaton, kun taas TPS prässäsi välillä kovaakin. Maalivahtien torjunnat kertovat paljon: Tapparan maalivahti torjui 40 kertaa, TPS:n maalivahti vain 14 kertaa.

Ensimmäisen liigaottelunsa kirvesrintojen paidassa pelanneen Teemu Lassilan ansiota olikin, että Tappara sai edes yhden sarjapisteen. Siihen pisteeseen toki tarvittiin yksi maalikin, jonka laukoi puolustaja Otso Rantakari. Maali oli hänelle ensimmäinen Tapparassa.

Perrin lähellä ratkaista aivan lopussa

Avauserä oli rikkonainen monien jäähyjen takia. TPS hallitsi alkua, ja Tapparalta vei yli kuusi minuuttia saada edes ensimmäistä hyökkäystä kohti TPS-vahti Aleksandar Georgieviä. Lopulta Georgieville ei merkitty erässä yhtä ainutta torjuntaa, kun ainoa maalille asti ja sitä kohti tullut laukaus upposi sisään.

Maali syntyi ylivoimalla Rantakarin hyvästä rannelaukauksesta, jolle Tappara pystyi rakentamaan vielä aivan loistavan kahden tason maskin.

Toisen erän alku oli Tapparalta terävä, sillä oli muutama hyvä paikka lisätä johtoaan, ja Georgievkin sai tililleen muutaman torjunnankin. Erän vanhetessa kotijoukkueen peliote katosi kuitenkin lähes tyystin. Se puolusti kyllä ihan hyvin, mutta tyytyi vain purkamaan kiekkoja keskialueelle eikä oikein edes pyrkinyt hyökkäämään. Kotiyleisölle sellaisen katsominen oli melko tuskastuttavaa.

Kolmannessakin erässä TPS painosti, Tappara puolusti ja Lassila torjui. Tappara sai parhaan paikkansa lisäjohtoon alivoimalla, mutta Jani Lajunen ei onnistunut ohittamaan maalivahtia Jukka Peltolan pelattua hänet kassarin kanssa nokikkain. Jo toisen erän alussa Lajunen oli hukannut paikkansa puolityhjän maalin edessä.

TPS nousi lopulta tasoihin kolmannen erän yhdeksännellä minuutilla. Tappara oli juuri tappanut jo pelin kuudennen jäähynsä, mutta sekosi sitten vaihdon kestäessä omalla alueellaan. Kolme pelaajaa seurasi katseella, kun Erik Thorell pääsi vapaasti nousemaan maalin takaa nostamaan kiekon takaylänurkkaan ohi Lassilan.

Vieraat olivat lähellä viedä täyden pistepotin viime sekuntien maalilla, kun 500:nnen liigaottelunsa pelannut Eric Perrin pääsi vetämään aivan avopaikasta. Teemu Lassilan haamutorjunta pelasti Tapparan jatkoajalle ja toi lopulta yhden sarjapisteen.

Vl-kisassa TPS onnistui, Tappara ei

Kolmella kolmea vastaan pelattu jatkoaika ei tuonut ratkaisua, vaikka paikkoja oli. Sen viisiminuuttisenkin torjunnat kuvaavat hyvin pelin painopistettä. Tappara sai maalille yhden laukauksen, TPS viisi.

Voittolaukauskisassa ei tarvittu kuin kaksi laukojaparia: Tapparan Valtteri Kemiläinen ja Jukka Peltola kummatkin epäonnistuivat, kun taas TPS:n Patrik Virta ja Ilkka Heikkinen kumpikin onnistuivat. Kolmansia laukojia ei tarvittu.

Tappara piti siis tappiosta huolimatta sarjan kärkipaikkansa. Sillä on nyt koossa 13 pistettä, kun kolmella seuraavalla on vain piste vähemmän. Tappara kohtaa niistä yhden heti huomenna, kun se matkaa Helsinkiin HIFK:n vieraaksi.