3 - 0
(1-0, 1-0, 1-0)

Tappara – Ässät     3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
Ottelun kuvagalleria

Tappara avasi Liiga-kauden 2016-17 nostamalla viime keväänä voitetun mestaruuden kunniaksi uuden muistoviirin Hakametsän kattoon. Sen jälkeen olikin vuorossa sarjakauden avauspeli, jossa Tappara sai vastaansa Porin Ässät. Kirvesrintojen juhlat jatkuivat pelissäkin: kotivoitto tuli komeasti maalein 3-0.

Uusia sankareita on huudeltu tämän kauden Tapparaan isompiin kuvioihin siirtyneiden viimekautisten tilalle. Tänään huutoon vastasivat 22-vuotiaat pitkän linjan kirvesrinnat. Maalivahti Dominik Hrachovina torjui kaikki 28 Ässien yritystä. Toisessa kenttäpäädyssä Henrik Haapala oli mukana kaikissa maaleissa laukoen itse kaksi ja syöttäen yhden.

Haapala teki viime kauden viimeisen maalin Hakametsässä kuudennessa finaalissa. Nyt hän iski myös uuden kauden ensimmäisen osuman. Erikoisuus on myös se, että Tappara ei onnistunut harjoitus- ja CHL-peleissä ylivoimalla kertaakaan, mutta Liigassa heti ensimmäinen ylivoimatilaisuus tuotti maalin.

Maali per erä

Tappara iski yhden maalin jokaisessa erässä. Avauserän maali syntyi erän viimeisellä minuutilla ylivoimalla. Osuma syntyi komean neljän miehen kuvion päätteeksi, jossa viimeisenä Jani Lajunen vippasi selkänsä takaa syötön Haapalalle, jonka suora laukaus ohitti Ässä-maalissa pelanneen Ari Ahosen.

Ässilläkin oli hyvät hetkensä ensimmäisessä erässä, mutta lievästi erä meni Tapparalle, joka sai rakennettua erässä muitakin hyviä paikkoja. Toinen erä meni kotijoukkueelle vielä selvemmin, vaikka nyt maalin tekoon tarvittiin kahden miehen ylivoima. 2-0 -maalin jälkeen muun muassa Teemu Nurmella ja Jere Karjalaisella oli loistopaikat lisätä johtoa.

Toisen osuman Ahosen haaroista lakaisi Veli-Matti Savinainen, joka oli saanut syöttöpisteen avausmaaliin. Valtteri Kemiläinen avasi myös pistetilinsä Tappara-paidassa tämän maalin myötä.

Kolmas erä oli sitten Ässien, kun Tapparan peli jääkiekolle varsin tavalliseen tapaan näytti johtoademassa hidastuvan ja passivoituvan. Ässät karvasi kovaa ja korkealta ja sai painetta Tappara-alueelle, mutta ihan selkeitä huippuvaarallisia paikkoja se ei pystynyt luomaan. Tappara katkoi syöttölinjat, ja Hrachovina torjui laukaukset.

Viimeisillä sekunneilla, Ässien pelattua jo reilut kaksi minuuttia kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia, Henrik Haapala löi loppuluvut tyhjään maaliin.

Hyvä aloitus kaudelle

Tämä oli yksi Tapparan parhaista kauden avauksista pitkiin aikoihin. Se pelasi välillä oikeinkin hyvää kiekkoa, ja palkitsi mestaruusviirin nostamisen mukanaan tuoman täyden katsomon puhtaalla kotivoitolla.

Seuraavaa kotiottelua tosin joudutaan hetki odottamaan, sillä kotipelitaukoa tulee heti Liigan alkuun puolisentoista viikkoa.

Sillä välin kirvesrinnat pelaavat kolme vierasottelua, joista ensimmäisen tosin edelleen Hakametsässä. Heti huomenna Tappara on Ilveksen vieraana kauden ensimmäisessä paikallisottelussa