Lauantai 21.10. VS.

2 - 5
(2-1, 0-2, 0-2)

Sport – Tappara     2-5 (2-1, 0-2, 0-2)

Tappara kohtasi Sportin toisen kerran tällä viikolla, kolmannen kerran syksyn aikana mutta ensimmäisen kerran Vaasassa. Kahden Hakametsän Tappara-jatkoaikavoiton jälkeen nyt tuloksena oli Tapparan varsinaisen peliajan voitto maalein 5-2.

Kulunut kolmen pelin viikko oli kirvesrinnoille oikein mainio. Se otti kolme voittoa ja kahdessa viimeisessä pelissään löysi maalitehonsakin. Tänään se nousi alkuminuuttien kahden maalin tappioasemasta voittoon. Samalla voitto oli Tapparalle ensimmäinen tällä kaudella Hakametsän ulkopuolella.

Tänään Tapparasta löytyi taas viisi eri maalintekijää: Matti Järvinen, Juhani Jasu, Jere Karjalainen, Jukka Peltola ja rangaistuslaukauksesta maalannut Otto Rauhala. Rauhalalla ja Peltolalla oli myös syöttöpisteet. Eilen hattutempun iskenyt Jan-Mikael Järvinen syötti nyt kaksi osumaa.

Tiistaista saakka levännyt kotijoukkue tuli eilen pelanneiden vieraiden kimppuun alussa herhiläisenä. Olavi Vauhkonen teki 1-0 minuutin pelin jälkeen. Muutamaa minuuttia myöhemmin Tappara laitettiin kahden mihen alivoimalle, ja Ari Gröndahl ohitti Dominik Hrachovinan toistamiseen. Erän lopussa Joona Luodon kääntölaukaus nousi Matti Järvisen luistimesta ohi maalivahti Mika Järvisen, ja tauolle lähdettiin Sportin yhden maalin johdossa.

Toisessa erässä Tappara määräsi tahtia ja käänsi pelin numerotkin itselleen. Jere Karjalainen tasoitti hyökkäyspään aloitusvoitosta, ja johtoon Tappara meni ylivoimalla, kun Juhani Jasu lusikoi maalin edestä kiekon Mika Järvisen alta sisään.

Tappara kontrolloi tapahtumia myös kolmannessa erässä ja lisäsi myös johtoaan. Jukka Peltola ohjasi Valtteri Kemiläisen syötön maaliin viiden minuutin pelin jälkeen. Kolme ja puoli minuuttia ennen loppua Otto Rauhala tienasi punnerruksellaan rangaistuslaukauksen ja upotti sen komeasti Mika Järvisen mailakäden ylänurkkaan.

Sarjataulukossa Tappara on edelleen kuudentena, mutta matka kärkipaikkaan on kutistunut enää kuudeksi pisteeksi.

Ensi viikolla jatketaan edelleen kolmen pelin tahdissa tiistai-perjantai-lauantai. Ensimmäisenä tiistaina Hakametsään vieraaksi saapuu peräti seitsemän voiton putkessa lentävä SaiPa.

Kuvat: Mikko Pylkkö ja Mika Kylmäniemi