JYP voitti hurjan kamppailun vl-kisassa

Tappara – JYP      3-4 (0-1, 0-0, 3-2) vl
Ottelun kuvagalleria

JYP on ollut kovassa sarjavireessä ja Tappara sarjakärjessä, joten Hakametsässä oli odotettavissa hyvä kiekkoilta, ja sellainen myös saatiin. Lopulta JYP vei mennessään yhden sarjapisteen enemmän voittolaukauskisan jälkeen numeroihin 3-4 päättyneessä pelissä.

Varsinkin pelin kolmas erä oli hurjaa touhua, JYP meni ensin kahden maalin johtoon, jonka Tappara tasoitti. JYP meni uudelleen johtoon, mutta Tappara on sinnikäs ja tuli vielä uudelleen tasoihin. Jatkoajalla Tappara sai etsikkoajan ylivoimalla, mutta ei onnistunut ratkaisemaan. Voittolaukauskisassa onnistui sitten vain JYPin Janne Tavi.

Tapparan kolmannen erän kirissä maalinteossa onnistuivat Teemu Nurmi (1+1), Aleksi Elorinne ja Valtteri Kemiläinen. Henrik Haapala syötti kaksi maalia ja nousi taas pistepörssin kärkeen.

Joona Luoto ei väistellyt isoa Nolan Yonkmania.

Torstai 23.2. VS.

3 - 4 (vl)
(0-1, 0-0, 3-2, 0-1)

JYPin ylivoimapeli tosi vahvaa

Kahteen erään nähtiin vain yksi maali, jonka JYP teki jo avauserän alkuminuuteilla, kun Arttu Likola ohjasi maalin edestä kiekon ohi Dominik Hrachovinan. Ensimmäinen erä meni muutenkin JYPin nimiin, mutta toisessa Tappara nousi kuskin paikalle. JYPin maalissa Jussi Olkinuora pelasi kuitenkin erinomaista peliä, eikä Tappara päässyt tulostaululle.

Kolmannen erän JYP sai aloittaa ylivoimalla ja onnistui sen lopussa, kun Janne Tavi osui nostossaan pienestä kulmasta. JYP oli vahvasti voitossa kiinni siinä vaiheessa, mutta Tappara tunnetaan nimenomaan sitkeydestään. Se teki kaksi seuraavaa maalia puoliväkisinkin. Teemu Nurmi voitti kaksinkamppailunsa maalin edessä ja sai tuupattua irtokiekon Olkinuoran ohi. Seitsemän ja puoli minuuttia ennen loppua Aleksi Elorinne kiersi Olkinuoran taakse pieneen kulmaan ja maalilla heitetty kiekko kimposi JYP-pakin luistimesta sisään.

Heti tasoituksen perään JYP pääsi uudelleen ylivoimalle ja oli taas vahva siinä. Joonas Nättinen laukoi Jerry Turkulaisen poikkisyötöstä vieraat uudelleen johtoon.

Kolme minuuttia ennen loppua samainen Nättinen joutui jäähylle. Sen aikana Nurmi laukoi ensin tyhjän maalin yli, mutta hetkeä myöhemmin Tappara onnistui tasoituksessa. Valtteri Kemiläinen laukoi kauden toisen maalinsa tolpan kautta sisään.

Jatkoajalla Tapparalla oli täysi kahden minuutin ylivoima, mutta tulosta ei tullut. Voittolaukauskisan kuudesta yrittäjästä JYPin Tavi oli ainoa onnistuja. Tapparasta kokeilivat Kemiläinen, Haapala ja Veli-Matti Savinainen. JYPin kaksi muuta laukojaa olivat Nättinen ja Antti Suomela.

Kuudesta yrittäjästä viimeisenä laukonut Savinainen sai vielä kisan jälkeen 20 minuutin pelirangaistuksen heitettyään mailansa sivupleksin yli Tappara-fanille. Heitto ei ollut mitenkään väkivaltainen tai holtiton, mutta sääntökirja kieltää tuollaisenkin sinänsä mukavan eleen.

Teemu Nurmi teki Tapparan ensimmäisen ja syötti toisen maalin.

Sarjakärjessä tilanne ennallaan

Tapparan kokoonpanosta puuttui entisten poissaolijoiden lisäksi tänään myös kapteeni Jukka Peltola, joka loukkaantui edellispelissä Lappeenrannassa.

Kun Tapparan pahin takaa-ajaja TPS joutui tänään tyytymään myös yhteen pisteeseen, Tapparan tilanne pysyi yhden sarjapisteen myötä samana, eli pelien koko ajan vähentyessä se käytännössä siis jopa parani. Tapparalla on kuusi peliä jäljellä ja 11 pisteen ero turkulaisiin, joilla on yksi peli enemmän pelattavanaan.

Tappara pelaa seuraavaksi lauantaina Porissa Ässiä vastaan. Kotikaukalossa ollaan tiistaina, kun vastaan tulee Jukurit.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)