Perjantai 19.1. VS.

3 - 4
(0-0, 1-1, 2-3)

HPK – Tappara      3-4 (0-0, 1-1, 2-3)

Ennen tämäniltaista Hämeenlinnassa pelattua kamppailua seitsemän edellistä Tapparan ja HPK:n välistä peliä oli päättynyt Tapparan voittoon varsinaisella peliajalla. Putki oli lähellä mennä poikki, mutta ei mennyt: Tappara iski voittomaalin vain 12 sekuntia ennen kolmannen erän loppua ja vei kahdeksannen peräkkäisen kerran keskinäisestä pelistä täyden pistepotin maalein 4-3.

Hämeenlinnassa pelattiin kova ottelu, jossa maaleja iskettiin vuorotahtiin. Tappara otti johdon neljä kertaa, HPK tasoitti kolmesti, mutta neljäs johtomaali syntyi jo niin myöhään, ettei tasoitukselle jäänyt enää aikaa.

Voittomaalin kirvesrinnoille iski Aleksi Elorinne, jolle maali oli kauden ensimmäinen. Toinenkin kuparisen rikkoja tänään nähtiin, sillä pelin avausmaalin teki ensimmäisellä Tappara-osumallaan toinen puolustaja Niko Mikkola. Kaksikko oli kirvesrintojen syksystä saakka pelanneesta vakiokokoonpanosta ainoat ilman maalia ennen tätä iltaa. Muut Tapparan maalit tekivät 1+1 kerännyt Kristian Kuusela sekä Sebastian Repo. Matti Järvinen sai kaksi syöttöpistettä.

Ensimmäinen erä oli maaliton. Tapparalla oli siinä yksi ylivoimapeli, mutta isompaa maalipaikkaa ei syntynyt.

Maalin makuun päästiin varhain toisessa erässä, kun Tapparan nelosketjun hyvä suora hyökkäys päättyi vieraiden johto-osumaan. Puolustaja Mikkola tuli toisesta aallosta ja laittoi irtokiekon HPK-vahti Antti Karjalaisen taakse. HPK tasoitti erän puolivälissä pitkästä pyörityshyökkäyksestä, jossa Eetu Tuulola kilautti ensin tolppaan ja Oula Palve löi reboundin ohi Heljangon.

Kolmas erä oli hurja. Sen neljännellä peliminuutilla kummaltakin joukkueelta oli mies jäähyllä, kun Kuusela karkasi läpiajoon ja ujutti kiekon Karjalaisen längistä sisään. Nelisen minuuttia myöhemmin HPK:n Kristian Vesalainen tasoitti ylivoimalla. Kotijoukkue sai samalla uuden täyden ylivoimapelin perään, mutta sen Tappara kesti. Muutama minuutti jäähyn päättymisen jälkeen Sebastian Revon soolohyökkäys päättyi alanurkkakutiin. Tappara oli kolmannen kerran johdossa, mutta HPK tasoitti kolme minuuttia ennen loppua, kun Otto Paajanen ohjasi kiekon maalin edestä sisään.

Peli ratkesi Tapparan viime hetkien hyökkäykseen, jossa Valtteri Kemiläinen käänsi valelaukauksella syötön viereensä Elorinteelle, joka päsi nousemaan oikealta maalille ja laukoi takanurkkaan voitto-osuman.

Voitto ja täysi pistepotti nosti Tapparan neljän pisteen päähän kakkossijalla olevasta TPS:stä, edelleen yhden pelin vähemmän pelanneena. Huomenna Liigassa pelataan täysi seitsemän ottelun kierros. Tappara pelaa edelleen vieraissa, kun se matkustaa Raumalle kohtaamaan Lukon.

Arkistokuvat: Mikko Pylkkö ja Saana Hakala