Lauantai 17.11. VS.

2 - 3
(0-1, 1-0, 1-2)

Ässät – Tappara 2-3 (0-1, 1-0, 1-2)

Tappara täydensi yhdeksän pisteen viikon, kun se kaatoi viikon kolmannessa ottelussaan Ässät Porissa maalein 3-2. Kirvesrinnat porskuttavat Liigassa nyt viiden voiton putkessa.

Tappara-hyökkääjä Anton Levtchi keräsi 50 peliä täyteen ennen kuin uran avausmaali Liigassa syntyi. Tänään uran 51. peli toi vihdoin sen ensimmäisen maalin. Levtchi on parhaillaan viiden ottelun pisteputkessa. Juhani Jasu kauden neljännellä ja Niko Ojamäki kauden kahdeksannella maalillaan olivat muut maalintekijät tänään. Niklas Bäckström torjui maalilla kauden toisen voittonsa. TUTO Hockeysta lainattu Matias Lehtonen puolestaan pelasi ensimmäisen ottelunsa Tappara-paidassa.

Ässät laittoi avauserässä kaksi kertaa kiekon maaliin, mutta silti Tappara voitti erän 1-0. Puolentoista minuutin pelin jälkeen Levtchi yritti syöttöä takatolpalle, mutta Ässä-pakki Saku Salmela tökkäsi kiekon matkalta ohi maalivahtinsa Andreas Bernardin. Seitsemän minuuttia myöhemmin kotijoukkueen Sakari Salminen pisti kiekon Tappara-maalissa pelanneen Niklas Bäckströmin ohi, mutta teki sen niin selvästi jalalla potkuohjaten, ettei sitä maaliksi hyväksytty. Kummallakin joukkueella oli yksi jäähy. Tapparalla vielä erän lopussa Veli-Matti Vittasmäen vihainen kuti ylärimaan.

Toisen erän ensimmäisellä minuutilla Ässät tasoitti pelin, kun Jussi Makkonen suti reboundin sisään. Makkonen ampui myöhemmin erässä vielä ylärimaan, mutta tuo yksi maali oli erän ainoa. Tapparalla oli ylivoimamahdollisuus, mutta hyväkään pyöritys ja laukominen ei ole viime aikoina tuottanut tulosta.

Kolmannessa erässä rupesi Tapparan ylivoimakin toimimaan. Ässät otti kaksi peräkkäistä jäähyä, ja Tappara rankaisi kummastakin. Ensin Jasu kävi siirtämässä Bernardin taakse pudonneen kiekon verkkoon, seuraavaksi Ojamäki laittoi ranteella molarin längistä. Ässät sai vielä kavennuksen vajaat neljä minuuttia ennen loppua, kun Makkosen lailla Juho Tommilakin teki kauden ensimmäisen osumansa. Viimeisen minuutin kotijoukkue myllytti kovaa ja viimeisillä sekunneilla sai hyvän paineen Bäckströmin maalille, mutta Tappara kesti.

Tapparalle voitto oli siis jo viides peräkkäinen. Sillä noustiin sarjataulukossa kolmannelle sijalle neljän pisteen päähän TPS:stä.

Seuraavaksi Tapparalla onkin iso kanto kaskessaan, kun se tiistaina kohtaa Champions Hockey Leaguen ensimmäisen pudotuspelikierroksen toisessa ottelussa Kometa Brnon. Yhteismaaleista pelataan, ja Kometa otti avauspelissä itselleen neljän maalin johdon. Tapparan pitkää kiriä pääsee seuraamaan kausikortilla, ja jos sellaista ei omista, niin Ticketmasterin kautta saa lipun.

Kuvat: Saana Hakala