Perjantai 6.10. VS.

2 - 1 (vl)
(1-0, 0-0, 0-1, 1-0)

Pelicans – Tappara      2-1 (1-0, 0-0, 0-1) vl

Tapparan kone ei käynnistynyt tälläkään viikolla, kun se kävi Lahdessa kohtaamassa Pelicansin. Tahmeannihkeän pelin jälkeen tuloksensa oli sentään yksi sarjapiste, sekin taas yhdellä tehdyllä maalilla, kun Pelicans voitti voittolaukauskilpailun jälkeen 2-1. Kyseessä oli kolmas kerta putkeen, kun joukkueiden välinen ottelu Lahdessa päättyi samaan pistejakoon kotijoukkueen hyväksi.

Tänäänkään Tapparan sekava hyökkäyspelaaminen ei kirvoittanut kenestäkään tehoja. Ainoa maali syntyi kahden miehen ylivoimalla. Voittolaukauskisassakaan ei taaskaan löytynyt yhtään maalintekijää.

Tuloksellisesti jokainen erä oli Tapparalta edellistä parempi, mutta kokonaisuudessa sen peli oli edelleen kaukana siitä, mihin sen tiedetään parhaimmillaan pystyvän. Pari tolppakutia siellä täällä, mutta tilanteet tulevat satunnaisesti ja harvakseltaan, peli ei solju minkäänlaisessa rytmissä. Luistelussa ja kamppailuissa Tappara hävisi myös Pelicansille, kuten on tähän mennessä tehnyt kaikille joukkueille. Toivottavasti talven lähetessä umpijää alkaisi pikkuhiljaa sulamaan.

Jan-Mikael Järvinen ja Sebastian Repo pelasivat kauden ensimmäiset Liiga-pelinsä. Joona Luoto oli toipunut alkukauden vammastaan ja oli taas mukana.

Pelicans meni johtoon alkuminuuteilla ensimmäisestä ylivoimapelistään, kun Aleksi Rekonen oli kolmen Tappara-pelaajan keskellä kärkkäin ja nosti Dominik Hrachovinan torjuman kiekon verkkoon. Jere Karjalainen kilautti tolppaan, Juhani Jasu laukoi pari kertaa mutta Juvonen torjui.

Toisessa erässä Tappara paransi hieman, oikeastaan kuitenkin enemmän niin, ettei Hrachovinalla ollut enää yhtä paljon töitä. Hyökkäyspäässä erään mahtui yksi hyvä ylivoimapyöritys, ja kerran kilahti tolppa Aleksi Salosen kaukovedolla, jonka Juvonen meinasi hörpätä.

Kolmannen erän alkuun Pelicans sai kolme peräkkäistä jäähyä, ja kun kaksi niistä osui reilun puolen minuutin verran päällekkäin, Tappara sai kauden ensimmäisen kerran mahdollisuuden kahden miehen ylivoimalla. Kahdeksan sekuntia sitä kesti ennen kuin Jukka Peltola räppäsi kauden viidennen maalinsa komeasti rautojen kautta etuyläkulmasta. Heti perään Tapparalla oli melkein kaksi täyttä ylivoimaa aikaa mennä johtoon, mutta homma ei toiminut.

Pelicansille tarjottiin puolestaan mahdollisuutta kolmannen erän lopussa, kun Niko Mikkola otti viimeisten minuuttien aikana kaksi jäähyä. Tapparan alivoima onneksi toimi ja pelasi pelin jatkoajalle, vaikka Borna Rendulicillä olikin yksi avopaikka ratkaista.

Jatkoajalla paras paikka tuli lopussa Mikko Lehtoselle, joka oli unohdettu yksin Juvosen maalille. Harhautuksia tuli kuitenkin yksi liikaa ja niiden jälkeen kiekko ei osunut tolppien väliin.

Voittolaukauskilpailussa Tappara jatkoi edelleen tehotonta linjaansa. Tomáš Záborský, Peltola ja Sebastian Repo yrittivät ilman tulosta – Revon yritys sentään liukui tolppaan. Tapparalla on tällä kaudella 13 yritystä vl-kisoissa, niistä yksi maali. Tämäniltainen kisa ratkesi Borna Rendulicin ensimmäisessä parissa tekemään osumaan.

Tämä oli toinen sarjapiste Tapparalle Tampereen ulkopuolelta. Pistepussi karttuu aivan liian hitaasti. Tänään nähdyllä pelillä sen karttuminen on kovin epävarmaa jatkossakin, paljon pitää parantaa. Seuraava mahdollisuus kauden ensimmäiseen oikeasti hyvään liigapeliin on heti huomenna, kun Hakametsään vieraaksi tulee Jukurit.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi ja Mikko Pylkkö)