Tapparan CHL-vastukset Itävallasta, Saksasta ja Slovakiasta

Champions Hockey Leaguen ensi kauden alkulohkot arvottiin tänään Kölnissä. 32 joukkuetta sijoitettiin kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon. Tappara sai A-lohkoonsa vastaansa kakkoskorista itävaltalaisen Red Bull Salzburgin, kolmoskorista saksalaisen Grizzlys Wolfsburgin ja neloskorista slovakialaisen HC 05 Banská Bystrican.

Kaikki alkulohkot CHL:n nettisivulla

Red Bull Salzburg oli tämän vuoden EBEL-liigassa runkosarjan kakkonen. Pudotuspeleissä se hävisi välierissä Klagenfurtille voitoin 2-4. Joukkueen paras pistemies viime kaudella oli Tapparassakin kuusi ottelua syksyllä 2009 pelannut kanadalaishyökkääjä John Hughes. Tappara kohtasi Salzburgin European Trophyssä vuosina 2010 ja 2011.

Grizzlys Wolfsburg sijoittui DEL-liigan runkosarjassa viidenneksi, mutta eteni playoffeissa aina finaaleihin saakka pudottamalla Kölner Haien ja Thomas Sabo Ice Tigersin. Finaaleissa EHC München oli parempi voitoin 4-1. Tapparastakin tuttu Stephen Dixon pelaa Grizzlysissä myös ensi kaudella.

HC 05 Banská Bystrica voitti Slovakian Extraligan runkosarjan ja lopulta myös mestaruuden. Se kaatoi finaaleissa HK Nitran voitoin 4-1. Viime kaudella joukkueen paras pistemies oli tulevaksi kaudeksi KalPaan siirtyvä kanadalaispakki Mathew Maione.

Champions Hockey Leaguen alkulohkovaihe käynnistyy 24. elokuuta ja jatkuu lokakuun 11. päivään saakka. Alkulohkojen otteluohjelma on tulossa myöhemmin.