Tapparan uudet pelaajat Lehtonen ja Järvinen

Tapparan uusista pelaajahankinnoista ensimmäisinä esittelyssä hyökkääjä Matti Järvinen ja Mikko Lehtonen (kuva oikealla). Viime kaudelta näitä kahta yhdistää se, että kumpikin jätti playoff-haaveensa hukanneen Liiga-joukkueensa siirtorajan haminoilla ja siirtyi ulkomaille. Järvinen lähti SaiPasta Sveitsiin EV Zugiin, Lehtonen KooKoosta Ruotsiin HV71:een.

Kumpikin pääsi uuden joukkueensa kanssa aina finaalipeleihin saakka. Lehtosen HV71 voitti Ruotsin mestaruuden, mutta Järvisen EV Zug joutui tyytymään hopeasijaan Sveitsissä.

Tapparaan kumpikin pelaaja tulee ensisijaisesti kehittymään jääkiekkoilijana.

– Tietenkin menestys mitä täällä on saatu kokea ja miten paljon on nähnyt pelaajien menevän täällä eteenpäin, sellainen hyvä yhdistelmä sitä että saa pelata hyvässä joukkueessa ja on mahdollisuus mennä yksilönäkin eteenpäin, Matti Järvinen listaa syitä Tappara-valinnalleen. – Näiden kahden vuoden aikana on tavoitteena nousta ainakin EHT-tasolle maajoukkueeseen.

– Hieno organisaatio ja hieno paikka mulle kehittyä, varmasti pystyn ottamaan täällä seuraavat askeleet, Mikko Lehtonen puolestaan sanoo. – Kuitenkin tavoite omalla uralla on, että joskus pääsisi pelaamaan tuolla ison meren takana. Uskon, että Tappara on hyvä ponnahduslauta mulle.

Matti Järvinen on kolmella edelliskaudella SaiPassa tehnyt lähes identtiset runkosarjatehot: 9+20, 9+21 ja 9+20. Viime kaudella pistemäärään tarvittiin kymmenkunta peliä aiempaa vähemmän. Pelejä kertyi vähemmän mainitun ulkomaan siirron takia.

– Pyrin pelaamaan luotettavaa kahden suunnan peliä, niin että olisi vastuullinen puolustussuuntaan ja sitten pystyisi tuottamaan hyökkäyspäässäkin. Hyökkäyksessä mulla on enemmän sellaista pelinrakentamisviettiä, vähän voisi saada lisää tehokkuutta maalintekoon, Järvinen analysoi itseään pelaajana.

Lehtonen puolestaan haluaa tulla paremmaksi pelaajaksi kokonaisvaltaisesti, mutta haluaa kiinnittää lisähuomiota erityisesti puolustusalueen pelaamiseensa. Hyökkäyspäässä hän onkin ollut kahdella edelliskaudella yksi Liigan tehokkaimmista puolustajista.

– Totta kai jos vastuuta tulee, niin pitää olla myös tulosvastuuta. Haluan tehdä myös pisteitä ja on aina ollut tärkeätä että tulee onnistumisia silläkin puolella. Tärkeintä totta kai on joukkueen menestyminen, ja meillä on hyvä joukkue ja tullaan tekeen laajalla rintaalla tulosta, mutta otan oman osani siitä varmasti, Lehtonen lupaa.

Alla Järvisen ja Lehtosen koko haastattelut yhdessä videossa.


Video: Eero Katajamäki