Tom Draper Tapparan maalin suulle

 

Viime kauden hopeajoukkue Tappara sai maalivahtiasiansa järjestykseen. Espoo Bluesin maalilla viime kaudella torjunut Thomas Draper, 34, siirtyy tulevalle kaudelle tamperelaisjoukkueen riveihin yhden vuoden vuokrasopimuksella.

Spekulaatiot Draperin tulevaisuudesta alkoivat jo keväällä, kun Blues julkisti sopimuksen Jarmo Myllyksen kanssa. Tapparalle maalivahdin hankinta tuli ajankohtaiseksi, kun Jussi Markkanen solmi NHL-sopimuksen Edmonton Oilersin kanssa.

Draperilla ja Tapparalla on toisistaan kultaisia muistoja, sillä kaudella 1987-88 hän torjui kirvesrintojen maalilla, kun joukkue voitti Suomen mestaruuden. Tuolloin Draper päästi taakseen keskimäärin 3,22 maalia ottelua kohti. Viime kaudella Bluesissa vastaava luku oli 2,51 ja toissa kaudella Lukossa 2,21 maalia ottelua kohti.

NHL:ssä 181-senttinen ja 80-kiloinen Draper on pelannut pudotuspelit mukaanlukien 60 ottelua Winnipeg Jetsin, Buffalo Sabresin ja New York Islandersin riveissä. Lisäksi takana on useita kausia AHL- ja IHL-liigoissa.

Tamhockeyn toimitusjohtaja Mikko Leinonen on tyytyväinen maalivahtiasian ratkettua.

– Draper on kokenut ammattilainen, joka pelaa aina voittaakseen. Uskon, että hän kotiutuu nopeasti joukkueeseen ja kaupunkiin.

– Nyt koko joukkue voi valmistautua rauhassa viimeiset viikot ennen liigan alkua, kun maalivahtikysymys ei kummittele mielessä. Tapparan maalissa pelaa ammattilainen, Leinonen vakuuttaa.