fbpx

Champions Hockey League käyntiin huomenna!

Otteluraportin tarjoaa:
KAC Klagenfurt
Tappara
to 29.8. klo 20:30

Tappara aloittaa Champions Hockey Leaguen pelinsä huomenna torstaina Itävallassa maan mestaria KAC Klagenfurtia vastaan. Kuudetta kauttaan mukana oleville kirvesrinnoille homma on jo tuttua, eikä Klagenfurtillekaan asia ihan uusi ole, sillä se on ollut mukana kahdesti, viimeksi kaudella 2017-18.

Näiden kahden joukkueen lisäksi A-lohkossa ovat sveitsiläinen EHC Biel-Bienne ja norjalainen Frisk Asker. Kaksi joukkueista menee lohkovaiheen jälkeen jatkoon 16 parhaan kesken pelattaviin pudotuspeleihin.

Tappara on alkuviikon leireillyt Slovenian puolella Bledissä, mutta torstaina se siirtyy Klagenfurtiin, jonka noin 5000 henkeä vetävässä Stadhallessa CHL-avaus pelataan. Tappara on mukana reissussa lähes koko rosterillaan; vain Kasper Simontaival, Lassi Vanhatalo ja Hugo Haš eivät ole matkassa.

Kirvesrinnat pelasivat ennen CHL:n alkua kolme harjoitusottelua, joissa voitti SaiPan 3-2 ja hävisi Ilvekselle 2-7 sekä Lukolle 2-3. Noissa peleissä tehokkain oli puolustaja Teemu Suhonen (1+3), ainoana kaksi maalia tehnyt Charles Bertrand (2+1) ja Kristian Kuusela (0+3). Maalivahdit Christian Heljanko ja Michael Garteig pelasivat puoliksi. Otto Rauhala ja Valtteri Kemiläinen eivät pelanneet yhdessäkään valmistavassa ottelussa.

Hyökkääjä Bertrandin ja maalivahti Garteigin lisäksi uusia Tappara-pelaajia tälle kaudelle ovat hyökkääjät Tyler Morley, Patrik Virta ja Olavi Vauhkonen sekä puolustaja Alexander Ytterell. Lisäksi menneiltä kausilta tuttu puolustaja Jere Rouhiainen on ollut Tapparan mukana lainapelaajana TUTO Hockeysta.


Kristian Kuusela, Tyler Morley ja Charles Bertrand ovat muodostaneet Tapparan ykkösketjun harjoituspeleissä.

KAC 31-kertainen maansa mestari

Tapparaa vastassa torstaina on Itävallan menestyksekkäin seura, 31 kertaa maan mestaruuden voittanut KAC. CHL:ssä se on mukana nyt nimenomaan maansa mestarijoukkueena. Se on pelannut CHL:ää aiemmin kaksi kertaa, mutta jäänyt kummallakin kerralla lohkossaan kolmannelle sijalle eikä ole siis yltänyt pudotuspeleihin.

KAC pelasi ennen CHL-avausta neljä harjoitusottelua ja voitti ne kaikki. Kaksi sen vastustajista oli Tapparallekin CHLstä tuttuja joukkueita: Se kaatoi slovakialaisen HC05 Banská Bystrican 7-4 ja saksalaisen Grizzlys Wolfsburgin 3-1. Lisäksi se kaatoi slovakian pääsarjajoukkueet MCH Nové Zámkyn 2-0 ja HKM Zvolenin 2-1.

Klagenfurtin suurimpia tähtiä ovat viime kaudella joukkueen parhaaksi pistemieheksi noussut kanadalaishyökkääjä Nick Petersen, joka teki 65 pistettä 54 pelissä, kokenut Itävallan maajoukkueratsu Thomas Koch sekä norjan maajoukkuemaalivahti Lars Haugen. Suomalaisille tuttuja naamoja ovat liigajyrä Siim Liivik sekä täksi kaudeksi takaisin Klagenfurtiin palannut Manuel Ganahl, joka viime kaudella pelasi Liigaa pääosin Lukossa.

Klagenfurtissa on myös tuttu valmentaja, kun Tapparassa pelaajana Suomen mestaruuden vuonna 1988 voittanut Petri Matikainen valmentaa joukkuetta. Aiemmin Klagenfurtissa valmentajana on nähty myös Rauno Korpi. Monien muiden suomalaisten lisäksi joukkueessa on pelannut myös kolme entistä Tappara-kapteenia: Pertti Koivulahti, Seppo AHhokainen ja Harri Laurila!

Tarttumakohtia peliesityksistä ei vielä ole

Kauden ensimmäinen tosiottelu on aina mysteeri, varsinkin kun pelataan uutta ja erilaista joukkuetta vastaan. Tappara ei harjoituspeleissä esittänyt mitään erityistä, mutta totta kai niiden aikaan harjoittelukaan ei tähdännyt varsinaisesti pelien pelaamiseen. Pari viimeistä viikkoa on enemmän jo keskitytty viisikkopelaamiseen, erikoistilanteisiin ja muihin peliasioihin.

Kummankin joukkueen valmentajalla oli vain hyvää sanottavaa vastustajajoukkueesta:

– EBEL on kova sarja ja sen voittaneen joukkueen täytyy olla laadukas. Keskieurooppalaiseen tapaan vastassa on taas paljon isoja ja vahvoja aikuisia miehiä. Suomalainen valmentaja on sekin heille bonus, Jukka Rautakorpi sanoi vastustajasta.

– Tappara on ehdottomasti yksi Liigan huippujoukkueista – kuusi finaalipaikkaa seitsemässä vuodessa! Se on moderni suomalaisjoukkue ja -seura. Meille Tapparan kohtaaminen CHL:ssä on iso haaste, totesi puolestaan Petri Matikainen.

Ottelu Klagenfurtissa alkaa torstaina Suomen aikaa klo 20:30. Ottelu näkyy MTV:n C More -maksukanavalla.