fbpx

Finaali 3: Tappara tarvitsee voiton

Otteluraportin tarjoaa:

Liigan tämänkeväiset finaalit eivät ole alkaneen tapparalaisen maun mukaisesti. Kahden ottelun jälkeen KalPa johtaa finaalisarjaa voitoin 2-0. Lauantaina Tapparalla alkaa olla puolipakkovoiton paikka kotihallissaan.

KalPa on kääntänyt kummankin ottelun itselleen lukemin 3-2. Ensimmäisessä ottelussa se ratkaisi erikoistilanteissa, toisessa pelissä vastaiskuista Tapparan kiekonmenetysten jälkeen. Viimeksi Kuopiossa Tappara pelasi erinomaisen avauserän, mutta sen jälkeen peli kääntyi kotijoukkueen hallinnaksi.

KalPa itse asiassa on syöttänyt Tapparalle vähän kuin sen omaa lääkettä. Tapparahan on kauden aikana monta kertaa hävinnyt pelin laukaukset selvästi ja vastustaja on näennäisesti hallinnut peliä, mutta sitten Tappara on tehnyt maalit ja voittanut. Nyt KalPa on tehnyt Tapparalle oikeastaan täysin samaa iskemällä suhteellisen vähistä paikoista kovalla prosentilla.


Tapparan pitää saada puolustuksensa aiempaa tiiviimmäksi.

Kahdessa ensimmäisessä pelissä KalPan maalivahti Eero Kilpeläinen on torjunut 61 kertaa eli laukauksia maalia kohti Tappara on saanut 65. Toisessa päädyssä Dominik Hrachovinalla on yhteensä vain 30 torjuntaa, kun maaleja on mennyt kuusi. KalPa ei ole tehnyt varsinaisesti helppoja maaleja, mutta se on tehnyt niitä liian halvalla, liian harvoista paikoista. Tapparan on kyettävä nostamaan takaiskumaaliensa hintaa.

Tapparan on löydettävä peliin vielä yksi vaihde, joka tällä kaudella on monesti nähtykin, mutta joka nyt jo pidemmän aikajakson aikana on saatu käyttöön turhan harvoin. Kirvesrintojen on keksittävä keinot horjuttaa KalPan tapissa olevaa itseluottamusta ja löydettävä keinot toimittaa kiekko riittävän usein maaliinkin. Sen on itse tehtävä oma tuurinsa tässä sarjassa.

Lauantaisella kotivoitolla Tappara olisi taas mukana sarjassa, mutta kolmas tappio olisi todella paha paikka jo venymään tottuneille kirvesrinnoillekin.

Kolmanteen peliin Tappara joutuu ilman parasta pistemiestään Veli-Matti Savinaista, joka sai Kuopion pelin jälkitapahtumista yhden ottelun pelikiellon. Tilalle kokoonpanoon noussee Joona Luoto.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)