fbpx

Finaalisirkus siirtyy Kuopioon

Otteluraportin tarjoaa:

Torstaina pelataan Kuopiossa ensimmäinen Liigan finaalipeli 26 vuoteen. Kotijoukkue KalPa saa halliinsa vastaansa Tapparan sille itselleen mehukkaassa tilanteessa, jossa se avausottelun vierasvoiton jälkeen johtaa finaalisarjaa voitoin 1-0. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

KalPa vei avausfinaalin vahvalla erikoisosaamisella, sillä se oli Tapparaa parempi yli- ja alivoimalla ja lisäksi sen maalivahti Eero Kilpeläinen oli ottelun paras yksittäinen pelaaja. Tapparakin pelasi hyvin, mutta maalintekopelaamisessaan sen pitää olla vielä terävämpi ja lisäksi keksiä vastalääkkeet KalPan erikoistilannepelaamiseen.

On mielenkiintoista nähdä, minkälaisella innolla ja vauhdilla KalPa tulee ensimmäiseen kotifinaaliinsa. Se pelasi Tampereellakin hyvin, mutta kokonaiskuvassa Tappara kuitenkin oli paremmin pelin päällä vaikka hävisikin. Mutta nyt vaikka minkälainen kiekko- ja vauhtihurmos voi olla mahdollista torstaina. Tapparan pitää olla valmis olemaan tyly.

Kokoonpanoissa kummallakaan ei liene aihetta isompiin muutoksiin. KalPan Balasz Sebok tosin jätti laitaa päin kaaduttuaan tiistain pelin kesken ja saattaa olla poissa kakkospelistä. Tapparalla Joona Luoto kärkkyy nälkäisenä peliaikaa.

KalPalla on siis toisessa pelissä mahdollisuus siirtyä sarjassa kahden voiton johtoon. Se olisi iso johto, mutta ei ratkaisisi vielä mitään. Tappara vierasvoitot tasoittaessaan palauttaisi sarjan vähän kuin lähtötekijöihinsä.

Tero Aalto (Kuva: Mika Kylmäniemi)