fbpx

Hakametsän paikallinen on kärkikamppailu!

Otteluraportin tarjoaa:
Ilves
Tappara
pe 15.11. klo 18:30

Kauden kolmas paikallispeli pelataan Hakametsässä perjantaina. Vaikka suomalaisen urheilumaailman ajatukset saattavatkin pääosin olla Helsingissä jalkapallomaajoukkueen mahdollisesti varmistaessa historian ensimmäistä arvokisapaikkaa, niin taatusti Hakametsän kiihkeässä tunnelmassa pystyy uppoutumaan myös tamperelaiseen huippukiekkoon. Isännöintivuorossa paikallispelissä on nyt Ilves.

Paikallispeleissä on toistaiseksi nähty vierasvoittoja. Tappara voitti ensimmäisen ottelun 5-4, Ilves kuittasi toisessa vähämaalisemmin 2-1.

Valmentajanvaihdoksensa jälkeen Ilves on noussut yhdeksi Liigan kuumimmista joukkueista ellei peräti kaikkein kuumimmaksi. Keskiviikkona se maaottelutauolta palatessa kaatoi Hakametsässä Sportin maalein 3-0 ja nousi sarjataulukossa jo neljännelle sijalle. Sillä on allaan viisi peräkkäistä voittoa ja kahdeksasta viimeisimmästä pelistään seitsemän varsinaisen peliajan voittoa ja yksi tappio voittolaukauskisassa.

Karjala-turnauksessakin pelannut kapteeni Eemeli Suomi on joukkueen paras pistemies tehoin 14+5=19. Maalimäärä on Liigan toiseksi korkein. Noin 15 pisteessä (+/- 1) ovat Robert Leino, Joose Antonen, Arttu Ruotsalainen ja tulokaspelaaja Matias Maccelli. Puolustajien tehokkain on näyttävän pistesaldon 0+12 kerännyt Niko Peltola. Ykkösmaalivahti joukkueessa on Tapparankin viimeksi kaatanut Lukás Dostal, mutta viimeksi keskiviikkona nollapelin torjui Ville Kolppanen.


Niko Ojamäki on tehnyt maalin kolmessa edellisessä Liiga-pelissä.

Tappara tuli maaottelulta Mestarien liigan merkeissä ja pelasi huippuottelussa EV Zugin kanssa tasapelin 3-3. Pelissä tuli myös jobinpostia, kun Tyler Morley joutui jättämään pelin kesken pään seudulle osuneen taklauksen takia.

Vaikka Ilvestä sarjan tämän hetken kuumimmaksi joukkueeksi voikin tituleerata, niin sarjan kärjessä on edelleen Tappara. Se on kerännyt 17 pistettä enemmän kuin nelossijan Ilves, ja kolme pinnaa enemmän kuin kakkosena oleva Kärpät.

Liigapeleissä Tapparallakin on kolmen täyden potin peliputki ja kahdeksasta pelistä seitsemän voittoa – niistä kolme jatkoajalla tai vl-kisassa. Koko liigakauden ainoan pisteettömän ottelun ja toisen vain kahdesta tappiosta kirvesrinnoille on aiheuttanut juuri Ilves edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa.

Pistepörssikakkonen Morley on Tapparan paras pistemies tehoin 10+13=23. Jos hän joutuu CHL-tällinsä takia olemaan sivussa kultakypärää kantaa kaksi pistettä vähemmän kerännyt Kristian Kuusela. Charles Bertrandin 11 maalia on eniten joukkueesta. Valtteri Kemiläisen 18 pinnaa on eniten koko Liigan pakeista. Maalissa Christian Heljanko on torjunut pari peliä enemmän kuin Michael Garteig.

Keskiviikon pelissä Heljanko aloitti mutta joutui tekemään nopeasti tilaa Garteigille. Kanadalainen torjui myös edellisessä paikallispelissä. Keskiviikon pelistä Tapparasta oli sivussa ainoastaan Juhani Jasu. Alkukauden sivussa olleille Jarkko Maliselle ja Toni Utuselle perjantainen on kauden ensimmäinen paikallispeli.

Kuvat: Arno Hämäläinen