fbpx

Hakametsässä hommat käyntiin jo klo 15

Otteluraportin tarjoaa:
Tappara
SaiPa
la 23.2. klo 17:00

Tänään lauantaina Hakametsässä pelataan Tapparan ja SaiPan välinen liigaottelu, jossa jaetaan jälleen tärkeät kolme pistettä runkosarjan lopun sijoituskamppailuissa. Mutta nyt jahdataan myös realistisesti 10000 runkosarjamaalin merkkipaalua. Ja paikalla ensimmäistä kertaa ikinä, jo klo 15 alkaen, ovat sometähdet Roni Back ja Miklu.

Illan päätapahtumassa eilen paikallispelissä Ilveksen voittanut ja Tampereen herruuden napannut Tappara tarvitsee pisteitä takaa-ajaessaan TPS:n kakkossijaa ja vahvistaakseen samalla tämänhetkistä kolmossijaansa. Vierasjoukkue SaiPa on käytännössä varma pudotuspelijoukkue sekin, mutta lähteekö se niihin 1. kierroksen kautta vai suoraan puolivälieristä ratkeaa näiden viimeisten kierrosten aikana jaossa olevien pisteiden kahmimisesta.

Kumpikin joukkue pelasi eilen, Tappara iloisemmin kuin SaiPa. Tappara voitti siis Ilveksen vierasottelussa maalein 3-1 , SaiPa puolestaan hävisi kotonaan runkosarjavoittaja Kärpille 2-5.

Tapparan ja SaiPan kauden kolmessa aiemmassa kohtaamisessa Tappara on ollut kahdesti isomaalisesti parempi: Hakametsässä 5-1 ja Lappeenrannassa 7-4. Niiden välissä SaiPa otti kotonaan vähämaalisen voiton 2-0.

Koko vuonna 1943 alkaneen Suomen jääkiekon pääsarja-aikansa aikana Tappara ja sen edeltäjä TBK ovat tähän mennessä tehneet 9997 maalia runkosarjassa. Pudotus- ja mitalipelien maaleja ei tähän saldoon lasketa. Ensimmäisenä joukkueena Tappara saavuttaa 10000 maalin tasarajan. Kirvesrintojen kolmas tuleva maali on tuo rajapyykki – on siis hyvinkin realistista, että se voi syntyä jo tänään. SaiPa totta kai on eri mieltä.


Jarkko Malinen on tehnyt maalin kahdessa edellisessä pelissä.

Kristian Kuusela syötti perjantaina yhden maalin ja on nyt pisteen päässä pistepörssin kärkipaikasta lukemin 17+31=48. Niko Ojamäki teki rankkarista kauden 20:nnen maalinsa; hänen edellään maalipörssissä on neljä pelaajaa. Jan-Mikael Järvinen on jälleen ylittänyt 30 pisteen rajan, viidennen kerran urallaan. Pakeista Valtteri Kemiläinen on tehokkain 27 pisteellä. Niklas Bäckström on torjunut kaksi edellistä peliä, mutta Christian Heljanko on silti koko kauden aikana pelannut selvästi enemmän, mm. kaikki SaiPa-pelit.

SaiPan tehokkaimmat ovat kanadalaiset Cody Kunyk (13+23=36) ja Tyler Morley (14+21=35). Kotimaisista Joni Nikko ja Ahti Oksanen ovat myös 13 maalissa. Pakeista Kalle Maalahti on tehokkain 25 pisteellä. Maalivahdeista Frans Tuohimaa on Liigan eniten minuutteja pelannut pelaaja, mutta perjantaina torjui Niclas Westerholm.

Tapparan hyvin tyhjentyneellä sairastuvalla ovat enää Otso Rantakari ja Matias Lehtonen. Tuukka Mäntylä kärsi eilen pelikieltonsa ja on taas vapaa pelaamaan. SaiPalta loukkaantuneiksi oli merkitty hyökkääjät Santeri Virtanen, Emil Oksanen ja Oskari Lehtinen sekä puolustaja Vladimir Denisov.

Ennen illan jääkiekko-ottelua Hakametsässä nähdään siis ensimmäistä kertaa ikinä nykyajan tähtiä, kun somevaikuttajat ja Youtube-starat Roni Back ja Miklu ovat mukana ottelutapahtumassa. Homma laitetaan käyntiin jo klo 15, kun hallin ovet aukeavat ja käytävän AD-kulmassa on poikien meet & greet -tapahtuma. Lippuja saa halliltakin, mm. nuorisoliput 7-16 v. ovat 7 euroa. Samat hinnat voimassa myös ennakkomyynnissä Ticketmasterin verkkokaupassa: bit.ly/ronijamiklu.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen

Hakametsässä lauantaina

Ottelun alkamisaika:
17:00

Hallin ovet auki:
15:00

Lipunmyynti auki:
14:30

Tapparan toimisto auki:
12-15

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Roni Back & Miklu meet&greet hallissa AD-kulmassa klo 15-16.30!

C-päädyn Restel-ravintoloissa Happy Hour ennen peliä ja uudestaan heti pelin jälkeen!

C-päädyn kulmassa myös pelin jälkeen jälkipuintia, ruokatarjouksia ja pelaajavierailu!

Uusimmat

Suosituimmat