fbpx

Joulu päättyy paikalliskamppailuun

Otteluraportin tarjoaa:
Tappara
Ilves
ti 26.12. klo 17:00

Lyhyt oli Liigan joulutauko, ja jo nyt, joulunpyhien ollessa vielä päällä, hypätään taas kaukaloon taistelemaan sarjapisteistä. Lipunmyynnistä päätellen ainakin yleisöä kiinnostaa päästä halliin heti Tapaninpäivänä.

Hakametsässä pelataan tänään kauden neljäs paikallispeli. Tähän mennessä tällä kaudella näitä pelejä on menty varsin yksipuolisesti, sillä Tappara on voittanut kaikki aiemmat selvin numeroin: 3-0, 8-1 ja 4-1. Historiaa saadaan selata taaksepäin jo melko kauas ennen kuin löytyy kausi, jolloin Ilves on haastanut Tapparan oikein kunnolla tässä runkosarjan keskinäisten pelien vertailussa.

Mutta jokaisessa yksittäisessä ottelussa kummallakin joukkueella on aina voitto mielessä ja mahdollisuus siihen, eivätkä siihen vaikuta mitkään aiemmat ottelut tai kaudet. Jouluna oli parasta pöydässä ihan konkreettisesti, mutta tänään täytyy myös kaukalossa pistää parasta pöytään vähän kuvainnollisemmin.

Tappara on sarjassa tällä hetkellä sijalla kolme, Ilves kymmenen pykälää alempana. Kirvesrinnoilla on kaksi pistettä matkaa kakkossijaan ja kahdeksan ykköspalliin. Takanapäin neljäs sija on sekin kahdeksan pinnan päässä.
Ilveksellä on loppukauden aikana melkoinen tehtävä nousta playoff-joukkueeksi, sillä viimeiseenkin pudotuspelipaikkaan on matkaa jo 13 pistettä.

Tapparan viimeisin peli ennen taukoa päättyi 3-2 -jatkoaikavoittoon SaiPasta. Kahdeksassa viime pelissään Tappara on jäänyt vain kerran ilman sarjapisteitä. Ilveksen viimeisin peli päättyi samoin numeroin jatkoaikatappioon TPS:ää vastaan. Ilvekselläkin oli kuitenkin hyvä jakso menossa, sillä seitsemästä edellisestä pelistään se on ottanut neljä täyttä pottia ja jäänyt vain kahdesti ilman pisteitä.

Tappara-puolustaja Otso Rantakarin mietteitä Tapaninpäivän pelin alla:

Video: Eero Katajamäki

Ilves on kokeillut paikallipelissä joukkueensa kaikkia kolmea maalivahtia. Ensimmäisen pelin pelasi Antti Lehtonen, toisen Markus Ruusu ja kolmannen Riku Helenius. Tänään on Heleniuksen vuoro pelata toisen kerran kirvesrintoja vastaan. Tapparalla Dominik Hrachovina on torjunut kaikki paikallispelit ja torjuu tänäänkin.

Keskinäisten pelien pistepörssissä ilvesläiset eivät ole vahvoilla. Vain Tapio Laakso ja Otto Koivula ovat onnistuneet maalinteossa ja vain Jarkko Parikalla on syöttöpiste. Tapparan Tapaninpäivän kokoonpanosta puolustaja Aleksi Salosta ja kakkosmaalivahti Christian Heljankoa lukuun ottamatta kaikki muut pelaajat ovat päässeet tehopisteille Ilvestä vastaan ja 10 eri miestä on tehnyt maalin. Tehokkain on ollut hattutempun yhdessä pelissä värkännyt Jan-Mikael Järvinen, jolla on 3+1, ja neljä pinnaa numerot toisinpäin on puolustaja Valtteri Kemiläisellä. Myös Jere Karjalainen on osunut kolme kertaa kolmessa pelissä. Kolmeen tehopisteeseen ovat lisäksi yltäneet Matti Järvinen, Jukka Peltola, Otso Rantakari ja Kristian Kuusela.

Koko kaudella joukkueensa tehokkaimmat pelaajat ovat olleet Kristian Kuusela (5+18=23) ja Eemeli Suomi (11+13=24). Joukkueidensa parhaat maalintekijät ovat olleet Jere Karjalainen (14) sekä Suomi ja Ville Meskanen (11). Puolustajien tehokkaimmat joukkueissaan ovat Otso Rantakari (5+11=16) ja Valtteri Viljanen (1+10=11).

Tappara pelaa tänään samalla kokoonpanolla kuin ennen joulua viimeisessä pelissään – sillä ei ole mitään pakon sanelemia poissaoloja kokoonpanossaan. Muutenkin sen kokoonpanomuutokset kauden aikana ovat olleet maltilliset, kun Sebastian Repo tuli jo alkukaudesta takaisin ja samalla väliaikaisapu Tyler Redenbach lähti. Sen jälkeen Jarno Kärki on lähtenyt.

Ilves on hakenut lisää voimaa siirtomarkkinoilta. Kesken kauden tulleista puolustaja Joe Piskula on ehtinyt esiintyä jo kahdessa paikallispelissä ja Mark Floodkin yhdessä, mutta hyökkääjä Bill Thomas ei Tapparaa vastaan ole vielä pelannut. Poispäin Ilveksestä on lähtenyt norjalaispakki Stefan Espeland.

Ilvekseltä puuttuu tänään nuorten MM-joukkueessa ovat Otto Koivula ja Joona Koppanen sekä vakiomiehistöstä jo pidempään sivussa ollut Arto Laatikainen.

Tapparan kokoonpano Ilvestä vastaan:

92 Sebastian Repo – 44 Jan-Mikael Järvinen – 81 Jukka Peltola
67 Tomáš Záborský – 61 Juhani Jasu – 71 Kristian Kuusela
20 Niko Ojamäki – 42 Otto Rauhala – 26 Jere Karjalainen
68 Joona Luoto – 11 Matti Järvinen – 17 Teemu Nurmi

33 Veli-Matti Vittasmäki – 52 Otso Rantakari
4 Mikko Lehtonen – 78 Niko Mikkola
23 Aleksi Elorinne – 13 Valtteri Kemiläinen
9 Aleksi Salonen

49 Dominik Hrachovina
(30 Christian Heljanko)

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)

Hallissa Tapaninpäivänä

Ottelun alkamisaika:
17:00

Hallin ovet auki:
16:00

Lipunmyynti auki:
15:30

Tapparan toimisto auki:
-

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Uusimmat

Suosituimmat