Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Joulukalenterin ykkösluukussa HIFK

Lauantai 1.12. 17:00 VS.

Lauantaina avataan joulukalenterin ensimmäinen luukku! Tapparan luukusta esiin tulee Helsingin IFK, joka saapuu Hakametsään Tapparan vieraaksi ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Yhden keskinäisen pelin joukkueet ovat ehtineet kuitenkin jo pelata. Silloin HIFK nollasi Tapparan Helsingissä 4-0. Tuon reilun voiton oudoin juttu oli se, että se oli IFK:n ainoa kolmen pisteen voitto 10 pelin jaksossa. Tappara-voittonsa jälkeen IFK ajautui seurahistoriansa pisimpään tappioputkeen hävittyään seitsemän kertaa peräkkäin ennen kuin pari peliä sitten sai kaadettua Kärpät.

HIFK saapuu Hakametsään pelattuaan perjantaina kotipelin JYPiä vastaan ja voitettuaan sen 2-0. Se oli stadilaisten ensimmäinen peli lähes viikkoon.

Tappara ei perjantaina pelannut, mutta lepoetu sille tuskin on merkittävä, sillä lauantain ottelu on kirvesrinnoille kolmas neljään päivään. Keskiviikkona se voitti Jukurit kotonaan 4-2 ja torstaina Pelicansin vieraissa 3-1. Koko marraskuussa Tappara pelasi kahdeksan peliä, joista voitti seitsemän ja otti yhden pisteen siitä kahdeksannestakin.

Sarjataulukossa Tappara on vahvan marraskuunsa ansiosta nyt kolmantena, HIFK yhdeksäntenä. Joukkueilla on eroa 11 pistettä, kun kumpikin on pelannut 25 ottelua.

Tapparan pistepörssin kolmen kärki on Tomáš Záborský (7+12=19), Kristian Kuusela (7+11=18) ja Jarkko Malinen (8+8=16). Parhaalla maalintekijällä Niko Ojamäellä on yhdeksän tehtyä osumaa, ja puolustajien pistekärjellä Otso Rantakarilla tehoja on 4+11=15. Maalissa pelasi torstaina Christian Heljanko ja keskiviikkona Niklas Bäckström; heistä Heljanko on ollut selkeä ykkönen.

Kirvesrintojen pakistossa tapahtuu nyt vaihdosta koko ajan. Lahdessa torstaina loukkaantui Veli-Matti Vittasmäki, joka on nyt sivussa peleistä. Toni Utunenkin on joutunut olemaan jo jonkin aikaa pelaamatta. Torstaina puuttuneen Elias Fälthin puolestaan pitäisi olla taas jo pelikuntoinen. Juho Rautanen jo torstaiksi palasikin KooKoo-lainastaan paikkaamaan poissaoloja. Hyökkääjistäkin sivussa ovat Jere Karjalainen, Sami Moilanen ja Matias Lehtonen.

HIFK:ssa pistekärjessä ovat Erik Thorell (8+9=17), puolustaja Teemu Eronen (4+13=16) ja Joonas Rask (7+9=16) . Kahdeksan osumaa on joukkueen parhaiden maalintekijöiden lukema, johon on yltänyt Thorellin lisäksi vasta 13 peliä pelannut Iikka Kangasniemi. Maalivahdeista Atte Engren oli hetken loukkaantunena, mutta palasi tolppien väliin eilen perjantaina ja torjui heti nollapelin. Toinen maalivahti on Markus Ruusu.

HIFK:n riveistä edellisen Tappara-pelin jälkeen on poistunut Lucas Lessio ja tilalle on liittynyt amerikkalainen Miles Koules, joka on pelannut nyt kolme liigapeliä ja avasi perjantaina maalitilinsä. Perjantaina joukkueen loukkaantumislistalle oli merkitty hyökkääjät Teemu Tallberg, Juho Keränen, Henrik Koivisto ja Micke-Max Åsten sekä puolustaja Aleksi Laakso.

Iso kuva: Tomi Natri / Liiga


Hakametsässä lauantaina

Ottelun alkamisaika:
17:00

Hallin ovet auki:
16:00

Lipunmyynti auki:
15:00

Tapparan toimisto auki:
10-15

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

C-päädyn Restel-ravintoloissa Happy Hour -hinnat tuntia ennen peliä ja pelin jälkeen.

Pelin jälkeen C-päädyssä myös jälkilöylyjä pelaajavierailuineen.