fbpx

Jukurit vieraaksi ensimmäistä kertaa

Otteluraportin tarjoaa:

Tiistaina Tappara isännöi ensimmäistä kertaa ikinä Mikkelin Jukureita. Onneksi Jukurit sentään on ehtinyt aiemmin käydä toisen tamperelaisen luona kyläilemässä, ettei Suomen ensimmäinen ja edelleen kaunein jäähalli lamauta vastustajia ihan pystyyn.

Hyvät Tampere- ja Tappara-oppaat Jukureilla toki on, sillä valmennuskolmikolle Risto Dufva – Ville Nieminen – Juuso Hahl Hakametsä on vuosien aikana tullut tutuksi. Ja Tapparakin niin tutuksi, että historian toistaiseksi ainoassa Tapparan ja Jukurien välisessä ottelussa nimenomaan nousijajoukkue oli parempi. Se voitti kuukausi sitten Mikkelissä pelatun pelin numeroin 2-1. Maalintekijöinä sillä olivat Joonas Kalliola ja Turo Asplund, Tapparan maalin teki Veli-Matti Savinainen.

Se tappio on yksi vain neljästä Tapparan tämän kauden pisteettömästä ottelusta. Kirvesrinnat johtaa Liigaa 54 pisteellään, Jukurit on seitsemäntenä kärkkymässä suoraa pudotuspelipaikkaa kuuden parhaan joukossa. Kuudenteen sijaan matkaa on vain yksi piste, kärki-Tapparaan jo 18.

Tappara on kolmen voiton putkessa voitettuaan viime viikon kaikki kolme otteluaan jokaisen yhdellä maalilla. Viimeisin voitto tuli lauantaina Turussa TPS:stä lukemin 2-1. Kaikkiaan Tappara on hävinnyt vain kerran viimeisissä yhdeksässä ottelussaan.

Jukurit puolestaan hävisi viime viikon kaikki kolme peliään, viimeisimmän lauantaina SaiPalle Lappeenrannassa 2-3. Kolmen tappion putkeaan ennen joukkue oli jäänyt ilman pisteitä vain kerran yhdeksässä edellisessä pelissään.

Tappara on kymmenellä voitollaan 12 pelissä Liigan paras kotijoukkue, Jukurit puolestaan viidenneksi paras vierasjoukkue voitettuaan puolet 12 vieraspelistään. Ylivoimatilastossa Tappara on pitänyt edelleen järjettömän kovan yli 30 prosentin tehokkuutensa ja on sillä tietysti paras ylivoimajoukkue. Hyvää yv on Jukureillakin, neljänneksi parasta Liigassa. Alivoimapelitilastossa Jukurit on vasta 13. paras, Tappara viidenneksi paras.

Otso Rantakari lähestyy puolustajien pörssikärkeä.
Otso Rantakari lähestyy puolustajien pörssikärkeä.

Joona Luoto nousi yllätysratkaisijaksi

Tapparan viime viikon yllättäjä oli 19-vuotias hyökkääjä Joona Luoto, joka tuli suuren kiekkoyleisön tutkan alta lähes täydestä tuntemattomuudesta ja nousi ratkaisijapelaajaksi. Hän avasi pistetilinsä Liigassa syöttöpisteellä tiistaina, teki perjantaina ensimmäisen liigamaalinsa SaiPan verkkoon, ja lopulta lauantaina teki kirvesrintojen molemmat maalit Turun voittopelissä.

Uusia sankareita tarvittiinkin, sillä pistepörssin kärki Henrik Haapala oli sivussa kahdesta viimeisimmästä pelistä ja jatkossakin pelikuntoa arvioidaan peli kerrallaan. Hänellä on koossa 27 pistettä, kun pörssikakkosella ja maalipörssin kärjellä Veli-Matti Savinaisella on piste vähemmän. Viime viikolla kovan nousun sisäisen pistepörssin kolmanneksi teki Jukka Peltola, joka kolmessa pelissä teki 1+6 ja on nyt yhteensä 19 pisteessä.

Jukureitten pistekärjessä ovat Henrik Koivisto, 17 pistettä, ja Zach Budish, 16 pistettä. Yhden maalin heitä enemmän on tehnyt Teemu Tallberg, kahdeksan. Hyökkääjä Miika Roine on koko marraskuun kestäneessä pisteputkessa, kahdeksassa viime pelissä on syntynyt 5+5.

Maalissa Tapparalla viime viikolla kaksi ensimmäistä peliä kotona pelasi Dominik Hrachovina ja Turussa Teemu Lassila. Kummallekin kirjattiin vain voittoja, Domin taakse upposi enemmän kiekkoja. Jukureilla ylipäätään selvästi enemmän pelannut Sami Rajaniemi on pelannut neljä viidestä viime pelistä.

Tero Aalto (Kuva: Mika Kylmäniemi)