fbpx

Juna vie Tapparan torstaiksi Ouluun

Otteluraportin tarjoaa:

Tapparalla oli keskiviikkona uutisia kerrottavanaan koko organisaation strategian tasolta, mutta niihin keskittymisen aika on myöhemmin. Arkinen työ kuluvan kauden Liigassa jatkuu Tapparan osalta torstaina Oulussa Kärppien vieraana.

Isäntäjoukkue Kärppien kauden alku on ollut vielä vähän kivikkoista, mutta mitä ilmeisimmin paranemaan päin. Se on edelleen 11 pelaamansa ottelun jälkeen kymmenen pudotuspelijoukkueen ulkopuolella sijalla 11, mutta on ottanut kuitenkin kahdesta viime pelistään täydet pisteet ja sitä ennenkin ollut pisteillä kahdessa pelissä. Onnistuneen puolustustaistelun ja maalivahtipelin kautta voitot ilmeisesti ovat tulleet, kuten Ilves-voitto 2-0 ja Jukurit-voitto 2-1 numerollisesti viittaa. Tuo viime lauantaina pelattu Ilves-peli on oululaisten viimeisin.

Tappara pelasi viimeksi tiistaina ja voitti Hakametsän maalimyllytyksessä HPK:n 6-5. 12 pelissään kirvesrinnat ovat vain kahdessa jääneet ilman sarjapisteitä ja ovat mukavasti sarjataulukon ykkösenä kolmen pisteen päässä seuraavasta.

Kärpät ja Tappara kohtasivat toisensa tällä kaudella jo syyskuun lopussa. Silloin Hakametsässä numerot olivat Tapparan eduksi peräti 5-1. Veli-Matti Savinainen pamautti silloin hattutempun.

Kärpät ei saanut viimeksi Veli-Matti Savinaista lainkaan kuriin.
Kärpät ei saanut viimeksi Veli-Matti Savinaista lainkaan kuriin.

Tapparan tehomiehet pistepörssin kärjessä

Kärpät on vahvistanut joukkuettaan tuon reilun kolmen viikon takaisen pelin jälkeen Niklas Hagmanilla, joka on pelannut vasta yhden liigaottelun. Edelliseen keskinäiseen kohtaamiseen verrattuna se saanee myös sisäistä vahvistusta, kun silloin kokoonpanon ulkopuolella olevia miehiä on nyt käytettävissä. Silloin sivussa olivat esimerkiksi Lasse Kukkonen ja Niklas Olausson.

Liigassa toiseksi vähiten maaleja tehneen oululaisryhmän maali- ja pistekärki on Mika Pyörälä, jolla on 3+6=9 pistettä. Hänen lisäkseen kukaan ei ole yltänyt yli kahteen tehtyyn maaliin toistaiseksi. Shaun Heshka on sisäisen pörssin toinen lukemin 1+5=6. Maalissa Kärppien kova kaksikko on nyt hajonnut, kun Sami Aittokallio on loukkaantuneena ja torjuntavastuuta kantaa yksin Jussi Rynnäs. Kahdessa edellisessä pelissä on siis selän taakse mennyt vain yksi maali. Toisena maalivahtina on kokematon Sami Väliharju.

Tapparassa tehomiehiä löytyy eri lailla. Henrik Haapala on koko Liigan pistepörssin kärjessä lukemin 4+13=17 ja Veli-Matti Savinainen toisena 8+7=15. Jere Karjalainen on tehnyt seitsemän maalia ja Teemu Nurmikin viisi. Jan-Mikael Järvinen on kahdessa viime pelissä tehnyt 2+3 pistettä. Dominik Hrachovina on kantanut torjuntavastuun, Teemu Lassila on toinen veskari.

Tiistaina Tapparasta olivat sivussa Arttu Ilomäki, Otso Rantakari ja Niko Tuhkanen. Lisäksi Pekka Saravo jätti pelin kesken. Kärppien sairaslistalle on viimeksi merkittyinä olleet Aittokallion lisäksi John Albert, Jesse Saarinen ja Saku Mäenalanen.

Tero Aalto (Kuva: Mika Kylmäniemi)