fbpx

Kahden viikon tauon jälkeen taas Hakametsässä

Otteluraportin tarjoaa:
Tappara
Pelicans
ti 18.12. klo 18:30

Muutama viikko sitten Tappara tarpoi kovassa peliruuhkassa, mutta sittemmin tahti on hiljentynyt sellaiseksi, että viimeisen kahden viikon aikana on pelattu vain kaksi ottelua. Nyt lähdetään loppuvuoden ajaksi tutumpaan kolmen pelin viikkotahtiin. Ja mikä parasta – huomenna pelataan vihdoin taas Hakametsässä!

Edellisen kerran Tappara nähtiin pelihommissa kotikaukalossaan kaksi viikkoa sitten. Sen jälkeen on ollut kaksi vieraspeliä, joissa molemmissa Tappara loi hyvin maalipaikkoja mutta onnistui maalintekemisessä vain toisessa. Ensin se hävisi Lappeenrannassa SaiPalle 0-2, mutta viime perjantaina otti Vaasassa voiton Sportista 6-3.

Tiistaina Hakametsään vieraaksi saapuu Pelicans, jonka Tappara on tällä kaudella voittanut jo kahdesti. Kauden alussa Hakametsässä tuli voitto lukemin 5-1 ja kolmisen viikkoa sitten Lahdessa maalein 3-1.

Myös Pelicans pelasi viimeksi perjantaina, jolloin se puolestaan voitti Lappeenrannassa Tapparan nollille jättäneen SaiPan peräti 7-2. Voitto oli lahtelaisille vasta toinen kolmen pisteen täyspotti 11 viime pelin aikana. Tuon mittaisen kuntopuntarin aikana Pelicans on ollut Liigan toiseksi heikoin joukkue, Tappara puolestaan paras.

Tiistain peli on Tapparalle runkosarjan puolivälin merkki, 30:s ottelu, kun Pelicans on ehtinyt sen paalun ohittaa jo kahdella pelillä. Kolme ottelua vähemmän pelannut Tappara on kerännyt kahdeksan pistettä lahtelaisia enemmän ja on sarjassa kolmantena neljä pinnaa kakkospaikan takana. Pelicans on seitsemäntenä pisteen päässä kuuden parhaan sakista.


Juhani Jasu teki viime pelissä kaksi maalia. Kuva Saana Hakala.

Tämön joukkuekaksikon tehokkaimmat pelaajat tulevat Pelicansista, sillä Jesse Saarinen (5+19=24) ja Hynek Zohorna (12+11=23) yltävät Liigan pistepörssissä Top-20:een. Tapparan paras pistemies Kristian Kuusela (10+12=22) putoaa jo useamman sijan vaikka pisteitä on vain yksi vähemmän.

Zohornan 12 ja Kuuselan maalia ovat myös eniten joukkueissaan. Puolustuksessakin Pelicansilta löytyy kaksi 20 pinnan miestä, Mikko Kousa ja Oliwer Kaski, 6+14 kummallakin, kun Tapparan paras Otso Rantakari on 16 pisteessä (5+11).

Maalivahdeista Tapparalla Christian Heljangolla on 24 ottelua pelattuna ja Niklas Bäckströmillä kuusi. Pelicansilla peliaika on jakautunut lähes tasan Jakub Škarekin ja Juho Olkinuoran välillä, kumpikin on ollut myös tolppien välissä 16 pelissä.

Joukkueet ovat saaneet nyt takaisin myös maajoukkuepelaajansa, Tappara hyökkääjä Niko Ojamäen ja Pelicans puolustaja Casimir Jürgensin ja hyökkääjä Hynek Zohornan. Loukkaantumisrintamalla Tappara on edelleen ilman Jere Karjalaista, Veli-Matti Vittasmäkeä ja Matias Lehtosta, Pelicansista sairaslistalle viimeksi on ilmoitettu Aleksi Mustonen, Antti Tyrväinen ja Miihkali Teppo.

Iso kuva: Miikka Jääskeläinen

Hakametsässä tiistaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-17

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Hallissa Joulupata-keräys kotimaan ja erityisesti Tampereen seudun vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi.

Uusimmat

Suosituimmat