fbpx

Kolmas kerta Sportin kanssa

Otteluraportin tarjoaa:
Sport
Tappara
to 5.12. klo 18:30

Torstaina Tappara pelaa kolmannen ottelunsa Sportia vastaan, nyt kuitenkin vasta ensimmäisen kerran Vaasassa. Aiemmat Hakametsässä pelatut pelit Tappara on voittanut. Lokakuun alussa Tappara voitti selvästi 5-1, mutta kolme viikkoa myöhemmin voitto tuli vasta jatkoajalla maalein 3-2.

Sportin alkukausi on ollut pettymys. Se on sarjajumbona ja vaihtanut valmentajaakin: päävastuussa on nyt vanha kettu Risto Dufva. Dufvan johdolla Sport on ottanut kolmesta pelistä yhden voiton, joka on sen ainoa kolmen pisteen voitto viimeisissä 16 pelissä. Kahden pinnan jatkoaikavoittojakaan ei ole sillä jaksolla kuin yksi. Vain 18 kerättyä pistettä tarkoittaa tällä hetkellä matkaa alimmalle pudotuspeliviivalle peräti 14 pisteen verran.

Tappara on sarjakakkosena seitsemän pistettä Kärppiä perässä. Se on voittanut kolme neljästä viime pelistään. Viimeksi tiistaina Hakametsässä kaatui Pelicans maalein 6-3.

Sportin viimeisin ottelu on viime perjantailta, jolloin se hävisi kotonaan SaiPalle kirvelevästi viime minuutin maalilla lukemin 0-1.


Jere Karjalainen on tehnyt kahdessa Sport-pelissä neljä pistettä (2+2).

Sport on tehnyt Liigassa toiseksi vähiten maaleja. Sen paras maalintekijä ja pistemies Chris DeSousa on kerännyt tehot 8+9=17. Ainoa toinen reilusti toiselle kymmenelle pisteissä päässyt on 14 pinnan Roope Talaja. Jo alkukaudesta Sport teki muutoksen maalivahtiosastolleenkin, josta heivattiin Mika Järvinen ulos. Tilalle tullut Niko Hovinen on nyt pelannut 15 ottelua, Stefan Steen 10.

Pelaajien tulopuolella Sportilla on kesken kauden olleet vanhat tutut Ari Gröndahl ja Filip Riska. Loukkaantuneiksi alkuviikolla oli merkitty puolustajat Steven Seigo ja Paul Geiger.

Tapparasta Jere Karjalainen ja Anton Levtchi viettivät tiistaina kahden maalin iltaa ja nousivat yli 20 tehopisteen. Tehokkaimpana on tiistain 1+1 kerännyt Kristian Kuusela (11+14=25) ja hänestä pisteen päässä syöttöpörssin ja pakkien pistepörssin ykkönen Valtteri Kemiläinen. Tiistaina maalissa pelasi Christian Heljanko, jolla on 17 peliä tällä liigakaudella, kun Michael Garteigilla on 11.

Kirvesrintojen uusi kanadalaishankinta Steven Iacobellis ei ehtinyt saada pelilupaa vielä tiistain peliin, mutta nyt sekin on kunnossa – ehkä jetlagin kiusaama hyökkääjä on saanut nyt jo nukuttuakin! Tyler Morley ja Tuukka Mäntylä ovat loukkaantuneina sivussa, ja Charles Bertrand kärsii torstaina vielä viimeisen matsin viiden ottelun pelikiellostaan.

Kuvat: Saana Hakala