fbpx

KooKoo vastassa ensimmäistä kertaa tällä kaudella

Otteluraportin tarjoaa:
KooKoo
Tappara
la 23.11. klo 17:00

Lauantaina Tapparalla vastassa on KooKoo, pelipaikkana Kouvola. Vasta nyt saadaan siis täyteen täysi sarja vastustajia, sillä tähän mennessä pelattuihin peleihin mahtuu joitain vastuksia vastaan jopa kolmekin keskinäistä peliä, mutta KooKoo ja Tappara eivät vielä ole kohdanneet.

Tälläkin kerralla mennään jo totuttuun tyyliin: eilen pelanneella Tapparalla on vastassaan levännyt kotijoukkue. KooKoo pelasi viimeksi keskiviikkona, jolloin se voitti Porissa Ässät 5-1 – itse asiassa kaksi edellistä kouvolalaisten peleistä on juuri Ässiä vastaan ja voitto molemmista. KooKoon alkukausi onkin ollut varsin hyvä ja se on sarjataulukossa kuudennella sijalla. Tapparaan sillä on matkaa 14 pistettä.

Tappara on sarjassa toisena neljä pistettä Kärppiä perässä. Eilen se katkaisi muutaman pelin voitottoman sarjansa, kun se kaatoi Hakametsässä KalPan jatkoajalla 3-2. Täydestä kolmen pisteen potista aikaa on kuitenkin jo kolme viikkoa, pelejä sinä aikana kolme Liigassa ja kaksi CHL:ssä.


Valtteri Kemiläinen lähestyy jo 20 syöttöpisteen rajaa.

KooKoon pistekärki on 18 pisteen Juha-Pekka Haataja, joka edellisessä ottelussa nousi itse Janne Ojasen ohi kaikkien aikojen tehtyjen ylivoimamaalien tilastossa. Tasaista pisteissä KooKoossa on, sillä kuusi parasta mahtuu kahden pisteen sisään. Kahdeksan maalin miehiä ovat Kim Strömberg, Trevor Mingoia ja Anrei Hakulinen. Maalivahdeista ykkönen on norjalainen Henrik Haukeland. Toinen veskari on Niilo Halonen.

Tapparasta Tuukka Mäntylä avasi perjantaina kauden maalitilinsä jatkoaikaosumallaan. Sen ja toisenkin Tappara-maalin syötti loukkaantumisen jälkeen peliin palannut Tyler Morley, joka on kirvesrintojen kultakypärä 25 pisteellään. Puolustaja Valtteri Kemiläinen on noussut jo pisteen päähän Kristian Kuuselan kakkossijasta. Charles Bertrand teki perjantaina kauden 12:nnen maalinsa, joka on eniten Tapparasta. Maalissa eilen torjui Christian Heljanko, jolla on muutama pelattu ottelu Michael Garteigia enemmän. Tänään on taas Garteigin vuoro. Muita kokoonpanomuutoksia eiliseen verrattuna Tapparalla ei ole.

Tappara tänään Kouvolassa:

71 Kristian Kuusela – 86 Tyler Morley – 9 Charles Bertrand
76 Anton Levtchi – 11 Patrik Virta – 20 Niko Ojamäki
96 Sami Moilanen – 28 Jarkko Malinen – 26 Jere Karjalainen
42 Otto Rauhala – 61 Juhani Jasu – 23 Olavi Vauhkonen

33 Veli-Matti Vittasmäki – 4 Teemu Suhonen
19 Ben Blood – 13 Valtteri Kemiläinen
18 Tuukka Mäntylä – 91 Alexander Ytterell
15 Toni Utunen

34 Michael Garteig
(30 Christian Heljanko)

Kuvat: Saana Hakala