fbpx

Kotituplassa ensin vastassa Pelicans

Otteluraportin tarjoaa:

Torstaina Tappara “lämmittelee” lauantain kärkikamppailua varten Hakametsässä Pelicansin kanssa. Lämmittely on hyvä pitää lainausmerkeissä, sillä Pelicansin kanssa kiuas on taatusti kuuma ja löylyä heitetään olan takaa.

Pelicans saapuu Hakametsään kovalla lepoedulla, sillä se on pelannut viimeksi lauantaina, kun taas Tappara kävi könyämässä keskiviikkona Porissa aina jatkoaikaa myöten. Kummallakin joukkueella on kuitenkin allaan kahden pisteen voitto. Tappara voitti keskiviikkona Ässät 2-1 Sebastian Revon jatkoaikamaalilla, Pelicans lauantaina HIFK:n kotonaan 4-3 voittolaukauskilpailussa.

Kauden ainoassa aiemmassa kohtaamisessa Pelicans voitti Tapparan Lahdessa niin ikään jatkoajalla, silloin maalein 4-3. Juhani Tyrväinen ratkaisi silloin pelin.

Vellu Savinainen runnoo menemään nyt joukkueen parhaana pistemiehenä.
Vellu Savinainen runnoo menemään nyt joukkueen parhaana pistemiehenä.

Tapparan keskiviikon ratkaisija Sebastian Repo pelaa nyt ensimmäisen pelinsä vanhaa seuraansa vastaan, josta hän lähti ilmeisestikin ovet jollain lailla paukkuen. Pelicansilla puolestaan on nyt Tapparaa vastaan käytössä Justin Hodgman, joka ei viimeksi joukkueiden kohdatessa vielä pelannut. Repo on iskenyt kirvesrinnoille viisi maalia; Hodgman on pistänyt Lahdessa vielä paremmaksi maalattuaan jo kuudesti yhdessätoista pelissä.

Veli-Matti Savinainen nousi Liigan pistepörssin kärkeen keskiviikon kahdella maalisyötöllään. Hän on samassa 29 pisteessä kuin joukkuetoveri Henrik Haapala, mutta enemmillä tehdyillä maaleilla maalipörssin ykkösmies on myös Tapparan kultakypärä torstaina. Pelicansin kärki on pistepörssin seiska Antti Erkinjuntti, jolla on 22 pinnaa.

Dominik Hrachovina on pelannut pari viimeisintä peliä Tappara-paidassa. Pelicansissa itseoikeutettu ykkönen on Janne Juvonen. Tapparan toisena maalivahtina on Teemu Lassila, Pelicansilla Joona Voutilainen.

Tapparan sairaslistalla on Niko Tuhkanen, joka on pikkuhiljaa toipumassa pitkään kestäneestä vammastaan. Pelicansin lista on pidempi: viimeksi punaisen ristin miehiksi on merkitty vakiokalustosta hyökkääjät Vili Sopanen, Kimi Koivisto ja Taavi Vartiainen sekä puolustajat Juha Leimu, Stefan Lassen, Nico Manelius ja Miro Hovinen.

Tero Aalto (Kuva: Mika Kylmäniemi)