fbpx

Kumpaan suuntaan sarja lähtee?

Otteluraportin tarjoaa:

Tampereen sisäisessä neljännesfinaalisarjassa on tunnusteltu nyt kaksi ottelua, joista sekä Tapparalla että Ilveksellä on yksi voitto. Lauantaina pelataan kolmas ottelu, joka saattaa jo näyttää vähän sitä suuntaa, minne sarja on menossa. Tai sitten ei näytä, matka on vielä pitkä kummallakin!

Ilves voitti tiistaina ensimmäisen pelin 6-3 toisen erän hurjalla viiden maalin spurtillaan. Tappara tasoitti torstaina Sebastian Revon tekemällä jatkoerämaalilla numeroin 2-1.

Lukemistakin jo näkee, että Tappara oppi ensimmäisestä ottelusta jo paljon puolustuspelinsä tiivistymisen suhteen. Seuraava askel on lähteä hakemaan parempaa onnistumista myös kiekollisessa pelissä. Tähän mennessä Ilves on suurimman osan aikaa onnistunut torpedoimaan Tapparan hyökkäyspelaamisen. Tappara ei ole päässyt suorilla hyökkäyksillä tekopaikoille, eikä se ole myöskään ole onnistunut jauhamaan pitkiä hyökkäysaluepelejä.

Playoff-sarjat ovat kuitenkin ennen kaikkea oppimista, kehittämistä ja parantamista. Se ei ratkaise, kumpi on parempi ja voittaa ensimmäisissä peleissä, vaan se, kumpi tekee niin sarjan viimeisissä peleissä. Toistaiseksi Ilves on ollut sarjassa hiukan parempi, mutta kenties Tapparalla on omassa pelissään enemmän kasvunvaraa.

Tappara-valmennus on taatusti viettänyt pelien välin taas hakemalla vastalääkkeitä Ilveksen onnistuneelle hiekoitukselle, että kirvesrinnat saisivat oman pelinsä parempaan vauhtiin. Ilves on onnistunut pakottamaan sen sivuraiteille, mutta joka tapauksessa juna puksuttaa koko ajan eteenpäin ja ennen pitkää löytää ne oikeat kiskot.

Lauantai-iltana sarja on jommallekummalle 2-1 ja sen leirin kannattajissa on iloista väkeä!

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)